İlimizde kütüphanesi olmayan okullara kütüphane yapılması, kütüphanesi bulunan okullarda ise mevcut kütüphanelerin iyileştirilmesine ilişkin Vali Ahmet Deniz Başkanlığında Valilik Brifing Salonunda gerçekleştirilen toplantıya, Vali Yardımcıları Ahmet Yılmaz ve Ünal Çakıcı, İl Milli Eğitim Müdürü İsmail Çetin, YİKOB İdari ve Mali Hizmetler Müdürü Hilmi Polat ve Milli Eğitim Müdürlüğü Ar-Ge Birimi öğretmenleri katıldı.
Kütüphanesiz Okul Kalmasın
Geleceğimizi şekillendirmek ve daha güvenle bakabilmek için önceliğin eğitim olduğunu, kaliteli bir eğitim için de akademik başarının yanında sosyal, kültürel, sportif faaliyetler yönünden öğrencilerin gelişmesi gerektiğini belirten Vali Ahmet Deniz “Okullarımızda ki fiziki mekânları iyileştirmek için çalışıyoruz. Çocuklarımızın daha kaliteli şartlarda eğitime devam etmeleri en büyük arzumuz. ‘Kütüphanesiz Okul Kalmasın’ projesi ile de çocuklarımıza kitap sevgisini ve okuma alışkanlığını kazandırabileceğimiz alanlar oluşturmak istiyoruz.” dedi.

Kitap Okumak Hem Ruhu Hem Zihni Besler
Kitap okumanın çocukların gelişiminde büyük bir etkiye sahip olduğunu, ruhu ve zihni beslediğini de ifade eden Vali Deniz “Günümüzde toplumlar, sahip oldukları bilgi birikiminin çoğunluğunu kitaplar sayesinde edinmektedir. Geri kalan bilgi ise tecrübeler ile öğrenilir. Kitap okumak, düşünce yapısı ve hayal gücünü geliştirir, kendimizi ifade etme yeteneğimizi geliştirir. ‘Kütüphanesiz Okul Kalmasın’ projesi ile amacımız çocuklarımıza kitap okuma alışkanlığı kazandırmak ve onların düşünen, üretebilen, kendini daha iyi ifade edebilen bireyler olarak yetişmesini sağlamak.” dedi.
Eğitimde Nitelik Arttırılacak
Toplantıda, Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından 2018-2019 eğitim-öğretim döneminde yapılan çalışmalar değerlendirilerek, 2019-2020 eğitim-öğretim yılında eğitimde niteliğin arttırılması amacıyla yapılması planlanan projelerle ilgili Vali Ahmet Deniz’e bilgi verildi.
Hazırlanan projeler ile eğitim-öğretimin kalitesini artırmak, öğrencilere bilgiye ulaşma yollarını öğretmek, eğitim personelinin bilgi ve becerilerini yükseltmek, aralarındaki iletişimi ve paylaşımı sağlamak, sürekli araştırma, değerlendirme, analiz yapmak amacı ile tüm okulları kapsayan 251.509 öğrenciye, 18.336 eğitimciye ve hayat boyu öğrenme ile tüm Manisa halkına ulaşmak hedeflenmektedir.

Editör: TE Bilişim