Öğrencilere birçok hizmet kazandıran Yunusemre Belediyesi, Spor Toto Teşkilatı işbirliği ile “Okul Bahçeleri Spor Alanına Dönüşüyor, Geleceğin Yıldızları Yetişiyor” projesi kapsamında, merkezde 7, kırsalda 3 okulun bahçesini spor alanına dönüştürüyor. Gençlik ve Spor Bakanlığının örnek göstererek, diğer illerde de uygulanma talimatı verdiği projenin ilki Sakallı Mahallesi Ömer Ege İlk ve Ortaokulu bahçesinde uygulanıyor. Okul bahçesine spor sahalarının yapılacağını dile getiren Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi, "Spor Toto Teşkilatının da desteğiyle projemizi hayata geçirdik. İlk olarak Sakallı Mahallemizde bulunan Ömer Ege İlk ve Ortaokulu’nda başladık. Toplamda 10 eğitim kurumumuzda projeyi hayata geçireceğiz. Gelecek nesillerimiz için çalışmalarımız sürecek” dedi. 
Ömer Ege Ortaokulu Müdürü Sezgi Koca da projeden duyduğu memnuniyeti şu sözlerle anlattı: “Çalışmalar bizim okulumuzda başladı. Okul bahçemize voleybol, basketbol, halı saha gibi spor alanları oluşturulacak. Okulumuz merkeze biraz uzak olmasına rağmen Yunusemre Belediyemiz okulumuza bu hizmeti getirdi. Öğrencilerimiz spora düşkün olduğu için öğrencilerimizin oldukça faydalanabileceği bu çalışma bizleri çok mutlu etti. Başta belediye başkanımız olmak üzere belediyemize öğrencilerimiz adına teşekkür ederim” 
Yunusemre Belediyesinin hizmetleriyle mahallelerinin kalkındığını dile getiren Sakallı Muhtarı Adil Keskin ise projelerinin kendi okullarından başlamasının öğrencileri mutlu ettiğini belirtti. 

Editör: TE Bilişim