LGS nakil başvurusu ile ilgili son gelişmeler binlerce kişinin gündeminde bulunuyor. MEB takvimine göre lise nakilleri 26-30 Temmuz tarihleri arasında gerçekleşti. LGS nakil  sonuçları için gözler artık MEB'den gelecek açıklamaya çevrilmişti. MEB takvimine göre LGS 1. nakil sonuçlarının ilan edilmesinin ardında ise 2. nakiller başlayacak.

LİSE 1. NAKİL SONUÇLARI AÇIKLANDI

İlk yerleştirmede yerleşemeyen veya yerleştiği okulu değiştirmek isteyen öğrenciler için nakil takvimi paylaşıldı. 26 Temmuz’da başlayan 1. Nakil süreci 30 Temmuz’da sona erdi. Yerleştirmeye esas 1. nakil sonuçları 2 Ağustos'ta açıklandı.

Yerleştirmeye esas 2. nakil tercih başvuruları 2-6 Ağustos'ta yapılabilecek, sonuçlar 9 Ağustos'ta açıklanacak. Böylece merkezi yürütülen ana yerleştirme süreci, 9 Ağustos 2021'de tamamlanmış olacak. Hiçbir okula yerleşemeyen öğrenciler için il/ilçe öğrenci yerleştirme ve nakil komisyonlarınca yerleştirme başvuruları alınacak ve 20 Ağustos 2021'de yerleştirme süreci tamamlanacak.

LİSE NAKİL TERCİHLERİ NASIL YAPILIR?

Liselere yerleştirme sonuçlarının açıklanmasının ardından bir okula yerleşemeyen ya da yerleştiği okulu değiştirmek isteyen öğrenciler, tercihleri MEB tarafından açıklanan tarihlerin içerisinde yapacak. Tercihler, öğrenci ve velisi tarafından "https://eokul.meb.gov.tr" internet adresinden veya herhangi bir ortaokul veya imam hatip ortaokulunun müdürlüğünden yapılabilecek. Yapılan tercihler ilgili ortaokul müdürlüklerine onaylatılacak. Tercih işlemleri, Bakanlığın "http://www.meb.gov.tr" veya "https://eokul.meb.gov.tr" internet adreslerinde yayımlanan tercih listelerine göre yapılacak.

CNNTURK

Editör: TE Bilişim