Ahmet ÜNSAL/Manisa
55 Yaşındaki öğretim üyesi Prof. Dr.Mustafa Kenan Yalınız, Didim’deki yazlığında dinlendiği sırada gece yarısı aniden kalbinin sıkışmasıyla birlikte rahatsızlandı. Ailesi ve komşularının 112 acil sağlık biriminden yardım talebinde bulunmasıyla birlikte kendisine yapılan kalp masajları yaşama dönmesine yetmedi. Yalınız’ın cansız bedeni Aydın Adli Tıp Merkezine kaldırıldı. Yalınız’ın ölümü sevenlerini yasa boğdu.
İLK TÖREN CBÜ'DE
Prof.Dr.Yalınız’a ilk tören Celal Bayar Üniversitesi İlhan Varank Yerleşkesinde Rektörlük önünde gerçekleştirildi. Rektör Yardımcısı Bilal-i Habeş Gümüş, Prof.Dr.Muzaffer Tepekaya, Prof.Dr.Birol Kovancılar ile Turgutlu Meslek Yüksek Okulu öğretim üyeleri ile üniversite personeli katıldı.
Mustafa Kenan Yalınız’ın Türk bayrağına sarılı naaşı ikinci tören için Hatuniye Camisi'ne getirildi.
İkindi namazının ardından kılınan cenaze namazına Manisa Valisi Ahmet Deniz, CBÜ eski Rektörü Prof.Dr. Semra Öncü katıldı. Yalınız’ın sevenleri geride kalan eşi ve kızına başsağlığında bulundu.
Manisa’da İşyeri Uygulama eğitim koordinetörlük görevini de üstlenen Mustafa Kenan Yalınız aynı zamanda üniversite–OSB işbirliğinin arttırılmasında büyük etken olan Tekno park projesinin mimarları arasındaydı. Yalnız, ölümünden 15 gün öncede öğrencilerine mezuniyet diplomalarını vererek memleketlerini uğurlayıp gönül rahatlığı içerisinde Didim'deki yazlığında dinlenmeye çekilmişti.
Rektör Prof.Dr.Ahmet Kemal Çelebi ise üniversitenin internet sitesinde üzerinden Yalınız ile ilgili taziye mesajı paylaşarak, “Çok değerli bir arkadaşımdı” ifadelerini kullandı.
Prof.Dr.Mustafa Kenan Yalınız'ın cenazesi meslek arkadaşlarının omuzlarında Kırtık Asri Mezarlığında defnedildi. 
Editör: TE Bilişim