Manisa’nın Sarıgöl ilçesine bağlı Kızılçukur Mahallesi Muhtarı Saim Yurttaş, mahallesine ilkokul yaptırıyor. Temeli atılan ve çalışmaların hızla devam ettiği ilkokula Saim Yurttaş’ın adı verilecek.

Geçtiğimiz aylarda Sarıgöl Kaymakamı Çetin Kılınç, İlçe Milli Müdürü Mustafa Kılıç, arasında okul protokolü imzalayan Muhtar Saim Yurttaş, okul yapımına başlattı. Hayırsever Kızılçukur Muhtarı Saim Yurttaş, "Mahallemde Şehit Ali Şılak İlköğretim Kurumu var. Ancak sınıflar yeterli değil. Mevcut okulumuzun yanına 205 metrekarelik alan üzerine 6 derslikli, iki katlı binanın kaba inşaatını yapacağım. Bu bina için kendim 250 bin lira harcama yapacağım. Geri kalanı devlet tarafından tamamlanacak. İlkokul tamamlandığında 760 bin liraya mal olacak. Gelecek yıl hizmete girmesi planlanan okula ’Saim Yurttaş İlkokulu’ adı verilecek. Yeni okulumuzda 100 ilkokul öğrencisi eğitim ve öğretim görecek. Mahalleme okul kazandıracağım için çok mutluyum." dedi.

Yardımseverliği ile tanınan Kızılçukur Mahalle Muhtarı Saim Yurttaş’ın mahallesine okul kazandırması ise mahallede sevinçle karşılandı.
Kaynak: iha