Öğrenciler, “Kitap okuduk, ders çalıştık, oyunlar oynadık. Arkadaşlarımızla yeniden buluştuğumuz için heyecanlıyız. Okulumuzu çok seviyoruz. Heyecanlıyız, sevinçliyiz, mutluyuz” dediler. 
2018-2019 eğitim öğretim ikinci döneminin hayırlı olmasını dileyen Gazi İlkokulu Müdürü Süleyman Duracak, “Öğrencilerimizin gözlerindeki bu ışıltı bize daha büyük heyecan kattı. 1681 öğrenci ve 78 öğretmenle hiçbir eksiğimiz olmadan eğitim öğretime tam kadro hazırız” dedi. 
Şehzadeler İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Sabahattin Yurt, Şehzadeler ilçesinde 27 bin öğrenci, 1700 öğretmen ve 65 eğitim kurumuyla yeni döneme başladıklarını, yeni döneminin ilçeye, Manisa’ya ve ülkemize hayırlar getirmesini temenni etti. 
Eğitim öğretim ikinci dönemi 14 Haziran’da sona erecek. 2019-2020 eğitim öğretim dönemi 16 Eylül’de başlayacak. İkinci dönem ortaokul öğrencileri ve lise son sınıf öğrencileri için sınav heyecanıyla geçecek. 
Milli Eğitim Bakanlığı’nca Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamında merkezi sınav 1 Haziran’da gerçekleşecek. 8. sınıf öğretim programları esas alınarak yapılacak sınav, iki bölüm halinde ve aynı gün uygulanacak. Sınavda çoktan seçmeli 90 soru sorulacak. ÖSYM'nin internet sitesinden duyurulan takvime göre de 2019 Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nın (YKS) 1. oturumu (TYT) 15 Haziran'da, 2. oturumu (AYT) ile yabancı dil oturumu 16 Haziran'da yapılacak. YKS başvuruları 12 Şubat-6 Mart'ta alınacak. YKS için geç başvuru tarihi ise 19 Mart olarak belirlendi. Sınav sonuçları 18 Temmuz'da açıklanacak.

Editör: TE Bilişim