İngilizce Öğretmeni ve Proje Sorumlusu Nergiz Küçüktürk, “Proje ortaklarımızı Almanya, İzlanda, Polonya’dır. Projemizin ismi Avrupa Birliği’ne Bir Pencere’dir. Projemizin son toplantısını Türkiye’de yapıyoruz. Bu yüzden sadece öğretmenler var. Gelen öğretmenlerimizle beraber proje çıktısıyla ilgili çalışacağız. 1 hafta bizimle kalacaklar. Hem Manisa’yı tanıtacağız hem de projemizle ilgili çalışmalar yapacağız” dedi. 
Proje kapsamında yapılan çalışmaları değerlendiren Küçüktürk, “projemizde ilk ziyaretimizi Polonya’ya gerçekleştirdik. Konumuz yasal yaştaki gençlerin yaşayışıydı. İkinci toplantımız Almanya’ya oldu. Orada da okul türlerini karşılaştırdık. Son ziyaretimizi de İzlanda’ya yaptık. Orada da gençlerin boş zaman aktivitelerini değerlendirdik. Projeyle ilgili bir kitap hazırlayacağız” dedi. 
Almanya’dan gelen proje koordinatörü Martin Böhm, “İkinci kez Türkiye’de bulunuyorum. Burada olmaktan dolayı çok mutluyum. Bu proje birlikte yürüttüğümüz ikinci proje. Gençlerin yaşam stillerini karşılaştırıyoruz. Amaç beraber olmak, arkadaşlığı geliştirmek. bizi en güzel şekilde ağırlayan okul yönetimine, öğretmenlerimize ve öğrencilerimize teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim