Haber: Ahmet Ünsal

Manisa’da 59 bin aday üniversite için ter döktüğü sınavlarda ilginç manzaralar yaşandı.  

Manisa Lisesinde oğlu ile birlikte sınava yetişmek için koşan koşan anne oğul, sınava son anda yetişmeyi başardı.

Anne Sibel girişteki görevlilere “Bekleyin oğlum geliyor” diye seslendi. İkinci kez sınava girecek olan oğlu Berkan Kurt’u sınava yetiştirmeyi başaran anne Sibel kurt “koşu maratonunu ben önde bitirdim inşallah oğlumda bu sınavda başarılı olur” dedi.

VELİLER DE ÖĞRENCİLER KADAR HEYECANLIYDI

CBÜ BESYO’daki sınavlara gelen adaylara karşı mesafeli olan güvenlik görevlileri, ”Aman yaklaşmayın uzak durun sınav kağıtlarınızı uzaktan gösterin” diyerek uyardı.

Çocuklarının sınava yolcu eden ebeveyinler ise okulun dışındaki parmaklıkların ardından çocuklarını uğurladılar.

Koronavirüs salgını gölgesinde yapılan sınavda yoğun güvenlik önlemleri alındı.  Binlerce genç üniversite hayali için ter döktü. Sınava giren adaylar sosyal mesafe kuralına uydu, maske taktı. Adaylar ateş ölçerle ateşleri ölçüldükten sonra sınav salonuna alındı. Her sınavda okul bahçelerini dolduran veliler ise bu kez okul dışında çocuklarını bekledi. Geç kalan öğrenciler sınav alanına yetişmek için yoğun çaba sarf etti.

37 HÜKÜMLÜ DE AKHİSAR’DA GİRDİ

Temel Yeterlilik Testi’ne Manisa Merkez’de 11 bin 654 aday, Turgutlu’da 4 bin 688 aday, Akhisar’da 4 bin 850 aday, Salihli’de 8 bin 525 aday, Soma’da 3 bin 187 aday olmak üzere toplamda 32 bin 904 öğrenci 131 binada bin 823 salonda sınava girdi. Sınava 108 engelli adayı ile 37 hükümlü de girdi. 28 Haziran Pazar günü sabah saat 10.15’te 2. Oturum Alan Yeterlilik Testlerine (AYT) ve öğleden sonra 3. Oturum Yabancı Dil Testi (YDS) yapılacak.

​​​​​​

Editör: TE Bilişim