Babası 59 yaşındaki Mehmet Bağlı ise, “Türk adaletine güveniyorum, bu işin sonuna kadar gidilsin ve herkes bundan sonra yapacağı işten pişmanlık duysun. Katil yakalandı adalet var olsun sağ olsun” diye konuştu. Baba Bağlı, kendi kızının katil zanlısı olarak cezaevine gönderilmiş, ardından gerçek katilin yakalanması ile adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı. 
Baharı görmeden hazan oldular 
Manisa'nın Demirci ilçesinde kaybolduktan 3 gün sonra bir dere kenarında boğazı kesilmiş bir halde cesedi bulunan 17 yaşındaki Cansel Bağlı'nın cinayet soruşturmasında ilk olarak baba ve abisi cezaevine gönderilmişti. Devam eden soruşturma evresinde Cansel Bağlı'nın erkek arkadaşı Fikret Y. birinci şüpheli olarak tespit edilmişti. Cansel Bağlı’nın, mezarı başında intihara teşebbüs eden erkek arkadaşı 18 yaşındaki Fikret Y., sorgusunda cinayeti işlediğini itiraf etmişti. 
"Bu acı kolay bir acı değil"
Olayın aydınlanmasından sonra adli kontrol şartı ile bırakılan baba Mehmet Bağlı, “Türk adaletine güveniyorum bu işi sonuna kadar gidilsin ve herkes bundan sonra yapacağı işten pişmanlık duysun. Katil yakalandı adalet var olsun sağ olsun. Tüm anne babalara mesajımda şudur, bu acı kolay bir acı değildir. Allah kimsenin başına vermesin. Adalete güvensin” dedi. 
Anne Nurhayat Bağlı ise, “Çocuklarınızı okutun, bizim düştüğümüz duruma düşmeyin takip edin çocuklarınızı. Rüyalarıma girmişti. Rüyamda gördüm öldüğünü, kesildiğini. İçerlerim yandı, içime doğmuştu” şeklinde konuştu.
Editör: TE Bilişim