Babası Mehmet Bağlı ve oğlu Akın Bağlı tarafından bıçakla öldürülen Cansel Bağlı’nın Demirci Lisesindeki eğitimi sırasında tanıştığı Serçeler köyündeki gence iki kez kaçtığı yine aynı gençle evlenmek istediği gencin ailesinin kendisini isteyeceğini babasına ilettiği ve bunun üzerine Bağlı ailesinin büyükleri ise bu duruma karşı çıktığı öğrenildi.
Cansel’in öldürüldüğü günde aynı tartışma üzerime Baba Mehmet Bağlı ve ağabey Akın Bağlı ”Kesinlikle seni kimse isteyemez. Bizde seni bir yere salmayız. Burada kalacaksın” sözlerinin ardından ailesi ile Cansel arasında kavga çıktı. Cansel’i ikna edemeyeceklerini anlayan baba ve oğlu korkunç infaz planını hayata geçirmeye karar verdiler. Cansel baba ve ağabeyine arkasını döndüğü sırada boğazı kesilerek oracıkta katledildi. İşlenen cinayet sonrasında baba- oğul aralarında görev bölümü yaptı. Baba Mehmet Bağlı, jandarmaya giderek “Kızım yine kaçtı ne olursunuz onu bulun’ başvurusunda bulundu. İzmir’de İnşaat İşçiliği yapan Ağabey Akın Bağlı, kendi sosyal medya hesabından “Kayıp aranıyor.Bilen görenlerin araması rica olunur” notuyla cep telefonu yazdı.
  
CESEDİ ÜÇ GÜN BOYUNCE EV SAKLAMIŞLAR
Bağlı ailesinin fertleri kızları Cansel Bağlı’nın cesedini üç gün boyunca evlerinde sakladıktan sonra sabaha karşı evlerine 500 metre uzaklığındaki dere yatağına bırakarak hiçbir şey olmamış gibi evlerine geri döndüler.
Köylülerin Cansel Bağlı’nın cesedini bulmasıyla birlikte Jandarma birimleri olayla ilgili Baba Mehmet Bağlı, oğlu Akın Bağlı’nın aralarında olduğu 20 kişiyi gözaltına aldı.
Demirci Cumhuriyet Savcılığının talimatıyla soruşturmayı çok yönlü biçimde yürüten Jandarma timleri Cansel’in ölümünde kullanılan bıçağı evde buldu. Ayrıca Cansel’e ait bazı kanlı giysiler ile baba- oğulun vücutlarında tırnak izlerine rastlanıldı. Cansel Bağlı, öldürüldüğü anda yoğun biçimde kendisini katleden babası ve ağabeyine direndiği belirtildi.
Öte yanda Cansel Bağlı’nın ölümüyle ilgili geniş detaylı raporun önümüzdeki günlerde İzmir Adli Tıp tarafından Demirci Cumhuriyet Savcılığına yollanacağı öğrenildi.
     
Editör: TE Bilişim