CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun İzmir programıyla ilgili haberler ajanslara düşerken Manisa detayı dikkatimizi çekti. Manisahaberleri.com’un editörlerinden İclal Çiçek, Kılıçdaroğlu’nun “İzmir tamam ama Manisa neden İzmir gibi olamıyor” sözlerini ön plana çekerek okuyucularımıza haberi servis etti. Tabi hemen yorumlar patladı. 
Ben bu açıklamayı okurken büyük şaşkınlık yaşadım. CHP Genel Başkanı’nın Manisalı seçmen bir yana kendi seçmenini dahi iyi analiz edemediğinin kanıtı gidiydi bu sözler.
Aynen şöyle diyor Kılıçdaroğlu; 
 "Sorun Türkiye sorunu. Kırgınlıklar kavgalar bir kenara bırakılacak. Bütün dünya bize bakıyor. Türkiye, AK Partiden ibaret değil. Biz önce kendimize güveneceğiz sonra da halka güveneceğiz ve 2019'da başarıya ulaşacağız. Bunun ana aktörü de kadınlar olacak. Şikayetler geliyor. Kadın Kolları, ’Araç bulamıyoruz, ilçe araç vermiyor’ diyor. Buna son verin. Ne gerekiyorsa yapın. İzmir tamam ama Manisa neden İzmir gibi olamıyor. Onun da düşünülmesi gerekiyor. 2019’da Türkiye’yi Mustafa Kemal’in istediği çağdaş medeniyet düzeyine getireceğiz."
İzmir denince akla hakikaten CHP geliyor. Gerek milletvekili sayısı gerekse belediyeler bakımından İzmir CHP’nin adeta kalesi.   
Peki ya Manisa? 
İzmir’den sadece 25-30 km ötedeki Manisa’da CHP özellikle yerel yönetimlerde neden yok? 
Anlatayım…
Çünkü CHP Genel Merkezi, seçmenine, ‘Ak Parti olmasın da kim olursa olsun’ tuhaflığını pompaladığı için Manisalı CHP seçmeni Ak Partili adayın karşısında kim varsa ona oyunu attı. Hatta 2014 yerel seçimlerinde bu durum o kadar abartıldı ki CHP’li seçmen kendi partisini, kendi belediye başkanlarını unuttu, yok saydı! Seçim sonucunda CHP Manisa’da tarihinin en ağır yenilgilerinden birini almış oldu.  
CHP 2014’te büyükşehir ve 17 ilçede sıfır (0) çekti. CHP’nin büyükşehir meclisinde toplam 5 meclis üyesi var. Üstelik 1’i de aylardır gelmiyor!   
CHP 2014 yılından bu yana ilçe belediyelerinin meclislerinde de benzer sayı sıkıntıları nedeniyle hiçbir şey yapamıyor. Kanun gereği komisyonlara giremiyorlar. Yani CHP son 4 yıldır Manisa’daki yerel yönetimlere söz sahibi bile değil. CHP tamamen etkisiz eleman konumunda. 
Çünkü 2014 seçimlerinde 100 binden fazla CHP’li böyle istedi. CHP’nin genel merkezinin, yani Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun sırf Ak Parti’yi engelleme üzerine kurduğu plansız planlar nedeniyle CHP Manisa’da bu hale geldi. 
Oysa CHP’nin Manisa’da genel seçimlerdeki oyu 250 binin üzerinde. Nasıl oldu da yerel seçimde oylar 150 bine geriledi.        
Seçimler hesap işidir. İyi hesap yapan yarışı göğüsler. Hesabını iyi yapamayan ise geride kalır, kaybeder.  
CHP Genel Başkanı’nın; “İzmir tamam ama Manisa neden İzmir gibi olamıyor” sözleri o yüzden çok amaçsız, yavan bir soru gibi geldi bana. 
Eğer CHP Manisa’da kendi çizgisinden sapmazsa, kendi doğrularından şaşmazsa İzmir kadar olamazsa bile eski yerel gücüne ulaşabilir. En azından 17 ilçede sıfır çekmez. Ama tam tersi olursa, ‘aman Ak Parti kazanmasın da kim kazanırsa kazansın’ muhabbetine dönerse iş, CHP’nin İzmir gibi olma şansı Manisa’ya deniz gelme ihtimalinden daha uzak olacaktır. 
Umarım anlatabilmişimdir…