Meteoroloji uyardı! 10 derece birden azalacakMeteoroloji tarafından yapılan son hava durumu değerlendirmesine göre 4 - 10 Temmuz tarihleri arasında pazar günü doğu kesimlerde hissedilir derecede (6 ila 10 derece) azalacak olan hava sıcaklığının pazartesi günü kuzey ve iç kesimlerde biraz artarak ülke genelinde mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor.

Pazar günü yurdun büyük bölümünde sağanak yağış etkili olacak. İstanbul başta olmak üzere, yurdun kuzey kesimleri ve İç Anadolu'da sağanak yağışın etkili olması bekleniyor.

Pazartesi günü sağanak yağış yurdun büyük kesimini terk etse de belli bölgelerde yine etkisini gösterecek. Bolu, Düzce, Karabük, Kastamonu, Osmaniye, Gümüşhane, Artvin, Ardahan ve Kars'ta sağanak yağış etkili olacak. Yurdun güney kesimlerinde ise hava sıcaklığı artacak.

Salı gününe de sağanak yağış etkisini gösterecek. Kocaeli, Sakarya, Bolu, Düzce, Bartın, Karabük, Kastamonu, Sinop, Amasya, Tokat, Gümüşhane, Erzincan, Bayburt, Erzurum, Ardahan, Kars ve Artvin'de sağanak yağışın etkili olması bekleniyor.

Çarşamba günü sağanak yağış bu kez rotasını Marmara Bölgesi'nde çeviriyor. Marmara bölgesi başta olmak üzere İç Anadolu bölgesinin bazı bölümleri ve Doğu Karadeniz'de sağanak yağış etkili olacak. Güney'de de hava sıcaklığı bunaltacak.

Perşembe günü yağış etkinisi göstermeye devam ediyor. Kimi yerlerde hava sıcaklığı artarken kimi yerlerde sağanak yağış etkisini göstercek. İstanbul, Edirne, Tekirdağ, Kırklareli, Yalova, Bursa, Balıkesir, Kütahya, Eskişehir, Sakarya, Kocaeli, Düzce, Bolu, Zonguldak, Ankara, Çankırı, Kastamonu, Karabük, Kırıkkale, Nevşehir, Aksaray, Gümüşhane, Bayburt, Artvin, Ardahan ve Kars'ta sağanak yağış bekleniyor.

CNNTURK

Editör: TE Bilişim