Yurt genelinde kar yağışı etkisini gösterdi. Birkaç gündür devam eden kar yağışları nedeniyle bazı şehirlerde ulaşımda aksamalar görüldü.

Hava sıcaklıkları ülke genelinde hissedilir derecede azalacak. Son tahminlere göre, Edirne ve Kırklareli dışında yurt genelinin aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Giresun, Trabzon, Rize ve Artvin çevrelerinde kuvvetli sağanak bekleniyor. Kar yağışının ise Balıkesir, Bursa, Yalova, Gümüşhane, Bayburt...

Erzincan, Tunceli, Erzurum, Ardahan, Bingöl, Muş, Bitlis ve Hakkari çevrelerinde yoğunlaşması bekleniyor.

Uzmanlar bu illerde yaşanlara don ve buzlanmaya karşı tedbirli ve dikkatli olması konusunda uyarıda bulundu. 13 ilde yoğun kar yağışı bekleniyor.

Kıyı bölgelerde rüzgarın şiddetli olması bekleniyor. Yer yer fırtına şeklinde olabilecek rüzgar nedeniyle ulaşımda aksamalar yaşanabileceği uyarısında bulunuldu.

Çatı uçması, ağaç devrilmesi, soba ve baca gazı zehirlenmeleri gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olmaları konusunda vatandaşlar uyarıldı.

Öte yandan Marmara'da havanın çok bulutlu, bölgenin güney ve doğusu ile Tekirdağ çevrelerinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Yağışların sabah saatlerinde Balıkesir, Yalova ve Bursa çevrelerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor. Ege'de parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı yağışlı geçeği tahmin ediliyor.

Yağışların kıyı kesimlerde yağmur ve sağanak, iç kesimlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Akdeniz'de bölge genelinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Genellikle yağmur ve sağanak, batısının iç kesimlerinde karla karışık yağmur ve yükseklerinde yer yer kar şeklinde görülecek olan yağışların, akşam ve gece saatlerinde...

Antalya'nın doğu ilçelerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor. İç Anadolu'da karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Batı Karadeniz'de bölge genelinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Yağışların kıyılarının yağmur, iç kesimlerinin karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor.

MİLLİYET


14

Orta ve Doğu Karadeniz bölgesinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Kıyılarında yağmur, iç kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülecek olan yağışların...

15

Giresun, Trabzon, Rize ve Artvin kıyılarında kuvvetli yağmur, Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde kuvvetli karla karışık yağmur ve yoğun kar şeklinde olması bekleniyor.


16

Doğu Anadolu bölgesinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; sabah saatlerinde Hakkari, akşam ve gece saatlerinde Erzincan, Tunceli, Erzurum, Ardahan...

17

Bingöl, Muş ve Bitlis çevrelerinde yerel olarak yoğun kar şeklinde bekleniyor. Güneydoğu Anadolu bölgesinin yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.


18

İSTANBUL'DA KAR YAĞIŞI ETKİLİ OLDU 
İstanbul'da yüksek kesimlerde kar yağışı etkili oldu. Kentte birkaç gündür süren yağışlı hava, gece saatlerinde bazı yüksek bölgelerde kar şeklinde devam etti. Başakşehir ve Arnavutköy'de kar yağışı etkisini gösterdi. Avrupa Yakası'nda bazı ilçelerde de sulu kar görüldü.

19

Anadolu Yakası'nda ise Çamlıca Tepesi'nde yoğun kar etkili olurken, bazı bölgelerde sulu kar ve yağmur gözleniyor. Ana yollarda kar küreme ve tuzlama araçlarıyla önlem alan Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediye ekipleri, karın etkili olduğu bölgelerde çalışmalara başladı.


20

Özellikle Anadolu yakasında bulunan Çamlıca tepesine lapa lapa yağan karla birlikte beyaza büründü. Yağan karla birlikte görüntülenen İstanbul boğazı ve Çamlıca Camii eşsiz manzara oluşturdu.

Editör: TE Bilişim