Manisa’nın Salihli ilçesi Çapaklı mahallesi sınırlarında yapımı planlanan Ege Biyogaz Enerji Santrali köylülerin tepkisine neden oldu. Yol açma için araziye gelen şirketin iş makinelerine engel olma olayının son gününde köylüler yolu kapatmak suretiyle jandarmaya direnç gösterdi. Gerginlik olaylı sonuçlandı. Gelen son bilgiye göre yaşanan gerginliğin ardından şirkete ait iş makinaları proje sahasına ulaştı ve faaliyete başladı.

Mahalle sakinlerinin avukatı ve Salihli Çevre Derneği Başkanı Seçil Ege Değerli, “Şuanda burasıyla ilgili Manisa İdari Mahkemesi’ne intikal etmiş 2 dava var. Şirketin bu yolu kullanması yasal değil. Suç işliyorlar” dedi.
Değerli “Bilindiği üzere biz ÇED raporu gerekli değildir kararının iptali ile imar planında yapılan değişikliğe itiraz etmiştik. Bu iki konuyla ilgili olarak şuanda süreç devam ediyor. Şuanda şirketin bu yolu kullanmasının yasal bir dayanağı yok. Mahkeme kararına uymuyorlar. Bu nedenle de suç işliyorlar. Mahalle halkıda bu gerekçelerle bu yolun kullanılmaması için mücadele ediyordu. Ancak haksız gözaltılar ve müdahale sonucu yol açıldı ve şirkete ait iş makinaları proje sahasına ulaştı. Şuanda burada tamamen hukuksuz bir işlem söz konusu. Mücadelemiz devam edecek” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilişim