Ağaçlandırma alanlarından birisi de Manisa’nın Yunusemre İlçesi Yağcılar Mahallesi mevkii. Toplam 680 dekarlık alanda çoğunluğu kadınlardan oluşan fidan dikim işçileri sert rüzgâra ve zorlu arazi şartlarına rağmen büyük bir azimle 100 bin adet fidanı toprakla buluşturmak için aralıksız çalışıyor.
Başlarında da kadın bir orman mühendisi var. Manisa Orman İşletme Müdürlüğü Ağaçlandırma Şefi Yeşim Ütni Berk ise çalışmaları yakından takip ediyor, zaman zaman o da eline çapayı alıp kadın işçilerle birlikte fidan dikiyor onları motive ediyor.

Manisa Orman İşletme Müdürlüğü ağaçlandırma çalışmaları hakkında bilgi veren Orman İşletme Müdürü İlker Özdemir 2020 yılında toplam 5580 dekar alanda ağaçlandırma çalışması yaptıklarını bu çalışmalarda , yanık sahalara da dikilen 1 milyondan fazla fidanı toprakla buluşturduklarını söyledi. Orman İşletme Müdürü Özdemir; ağaç ve ormanın hem küresel ısınmanın hem de salgın hastalıkların panzehri olduğunu söylerken, 2020 yılı yaz aylarında yanan orman alanlarında da ağaçlandırma çalışmalarının devam ettiğini bir karış yanan alanın dahi tohumsuz ve fidansız bırakılmayacağını sözlerine ekledi.

Editör: TE Bilişim