Çanakkale'nin Eceabat ilçesinde çıkan orman yangınına müdahale edildi. Tarım ve Orman Bakanı Pakdemirli, "Yangınların hepsi kontrol altına alındı, soğutma çalışmaları sürüyor" dedi.

Tarihi Gelibolu Yarımadası'nda, ilçe merkezi ile Kilitbahir köyü arasında kalan Çamburnu mevkisinde henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı.

Dumanın kent merkezinden de görüldüğü yangın bölgesine Çanakkale Orman Bölge Müdürlüğüne bağlı çok sayıda ekip gönderildi.

Ormanlık alanda 5 ayrı noktada başladığı bildirilen yangın, 2 uçak, 10 helikopter, 57arazöz, 5 dozer ve 175 personel ile kontrol altına alındı.

Tarım arazilerinde yer alan balyaların zarar gördüğü yangının etkili olduğu bölgenin yakınlarındaki hayvan sahipleri, sürülerinin zarar görmemesi için söndürme çalışmalarına destek verdi.

Öte yandan, yangın nedeniyle saat 15.40 itibarıyla Çanakkale Boğazı, çift yönlü olarak gemi trafiğine kapatıldı.

Bakan Pakdemirli bölgeye gidiyor

5 ayrı noktada çıkan yangınlar nedeniyle Tarım ve Orman Bakanı Pakdemirli'nin bölgeye gittiği belirtildi.

Ekipler, Eceabat, Lapseki, Kemer ve Edirne Keşan'daki yangınların kısmen kontrol altına alındığını ifade etti.

Tarım ve Orman Bakanı Pakdemirli, "Alevlere 2 uçak, 10 helikopter, 57 arazöz ile müdahale edildi. Yangınların tümü kontrol altına alındı. Anız ve balya makinelerinden kaynaklanan, dikkatsizliklerden kaynaklanan yangınlardı. Yangınların yüzde 90'ı insan hatasıdır, çok dikkat etmemiz gerekiyor. Soğutma çalışmaları sürüyor." dedi.


Bakan Pakdemirli bugün çıkan yangınlarla ilgili de şu sözleri söyledi:

"Isparta'da bir, İzmir'de bir, Kahramanmaraş'ta bir, Kastamonu'da bir, Elazığ'da iki, Kütahya'da bir, Çanakkale'de 5 olmak üzere 12 yerde yangınlarla mücadele edildi.

Tüm yangınların şu saat itibarıyla söyleyebilirim ki hepsi kontrol altında. Hepsinin soğutma faaliyetleri sürdürülüyor"

Editör: TE Bilişim