Olay dün Demirköprü Barajı Delibaşlı Mahallesi mevkiinde meydana geldi. Salihli’nin Gaffar Okkan Mahallesi’nde yaşayan Ali (39) ve ağabeyi Hamit Toktaş (42), serinlemek için Demirköprü Barajı'na girdi ve iki kardeş bir süre sonra gözden kayboldu. Çevredeki vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine jandarma ve sağlık ekipleri ulaştı. Jandarma, AFAD ve İzmir Emniyet Müdürlüğü Deniz Limanı Şubesinden destek istendi. Yapılan çalışmalar sonrasında iki kardeşin cansız bedenine ulaşıldı. Sudan çıkarılan cenazeler Salihli Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. 
Olayla ilgili çalışma başlatıldı. 

DSİ: “BARAJLARDA YÜZMEK YASAK”
Sık sık boğulma hadiselerinin yaşandığı barajlar, DSİ 22.Bölge Müdürlüğü’nün kontrolünde bulunuyor. Bugün, DSİ 22.Bölge Müdürü Ali Fuat Eker ile DSİ Manisa Şube Müdürü Erol Tuncel, olayın yaşandığı Demirköprü Barajında incelemelerde bulundu. 
DSİ 22.Bölge Müdürü Ali Fuat Eker, barajlarda yüzmenin yasak olduğunu vurgulayarak, “Barajlar çok geniş bir çevreey sahip. Tamamında önlem almak veya etrafını kapatmak mümkün değildir. Vatandaşlarımızın duyarlı ve dikkatli olması gerekir. Kesinlikle barajlar serinlemek veya yüzmek için uygun değildir. Aksine çok tehlikelidir.” dedi.  
 

Editör: TE Bilişim