Ege Bölgesi’nin en önemli tarımsal bölgelerinden olan Manisa’nın Salihli ilçesi Organize Sanayi Bölgesi (OSB), son 2 yılda kapasite artışı ve revizyonu için yaklaşık 3.5 milyon TL yatırım yapılan Atıksu Arıtma Tesislerinde iyileştirme çalışmaları devam ediyor.

Çıkış suyu kalitesi sebebi ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından çevre izin belgesi verilen tesiste arıtılmış atıksuyu yeniden kullanma konusunda bir süredir pilot olarak yapılan çalışmalar olumlu sonuçlandı. Atıksu Arıtma Tesisi’ne ait bir kısım yeşil alan ise arıtılmış atıksu ile sulanıyor. Tesiste yapılan pilot çalışmaların olumlu sonuç vermesi sonucu tesiste bulunan tüm yeşil alanların sulanmasının, arıtma tesisinden çıkan arıtılmış atıksu ile yapılması için çalışmalara başlanıldığı öğrenildi.

Salihli OSB Çevre Mühendisi Emrah Dal, son olarak Ankara’da düzenlenen Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Selçuk Üniversitesi işbirliği ile Arıtılmış Atıksuların Yeniden Kullanımı Projesi açılış Toplantısına katıldı. Toplantıda evsel ve endüstriyel arıtılmış Atıksuların bu tarz çalışmaların ülke genelinde uygulanabilmesi için çalışmalara başlanıldığı bilgisi verildi.

Salihli OSB Müdürü Çağrı Duygu, "Salihli Organize Sanayi Bölgesi Müdürlüğü olarak Gediz’e bir damla bile arıtılmamış atıksu vermeyerek, arıtılmış atıksularımız ile sularımıza da ikinci bir hayat şansı vermiş oluyoruz” dedi.
Kaynak: iha