Türkiye’nin birçok yerleşim biriminde olduğu gibi Manisa’da yakınını son yolculuğuna uğurlamak üzere yolu mezarlıklardan geçmiştir. İşte insanoğlunun en acılı gününde yanında sosyal belediyeciliği iliklerine kadar hisseden ve vatandaşına hissettiren o belediye görevlileri kucaklarındaki helva-ekmek veya pide-ayran kutuları ile sizlerin omuzlarındaki yükü alıyor.

Hatta bu hizmetiyle belediyeler yaptırdıkları memnuniyet anketlerinde mezarlıklardaki bu hizmetiyle birinci sırayı alıyor.

Geçtiğimiz günlerde aynı apartmanda oturduğum komşumuzun babasının vefatıyla birlikte yolum mezarlığa düştü. Cenazemizi toprağa verdiğimiz sırada cenaze sahibi komşumuz yanıma gelerek “Ahmet bey, belediyenin pide-ayran hizmeti yok muydu?” dedi. Bende “Evet var neredeyse gelir“ dedim. Ancak ne gelen ne de giden vardı. İki telefon trafiğinin ardından bu hizmetin tasarruf tedbirleri gerekçesiyle uzun süre önce kaldırıldığını öğrendim.

Pandemi tedbirleri dolayısıyla kaldırıldı denilse onu anlarım ancak ortada ne pandemi ne de tedbirlerle ilgili bir emare kaldı.

Ülkemizin içinde bulunduğu ekonomik sıkıntı desek kala kala taziye ikramının kaldırılmasına kaldıysak vay halimize vay!

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ün övünerek başlattığı ‘Acınız Acımızdır’ taziye ikramının tasarruf tedbirlerine takılması üzücü.

Gerçekten Manisa Büyükşehir Belediyesi ekonomik çıkmazın içerisinde ise farklı kalemlerde de tasarrufa gidebilir.  

Acınız Acımızdır’ diye başlatılan ve memnuniyetle karşılanan o projeyi salt tasarruf tedbiri nedeniyle kaldırmak izahı zor bir durum.

Sadece ben değil o acılı günlerinde mezarlığa gelerek yakınlarını sonsuzluğa uğurlayan cenaze yakınlarının da aynı hissiyatta olduklarını bilin.

Yapmayın el insaf! Tasarrufta en son kaleme alınacak ve rafa kaldırılacak hizmetlerin en başında yer almalı mezarlıkta taziye ikramı.

Manisa il genelinde 1188 mahalle ve 2000’ne yakın mezarlık bilgisine de ulaştım. Rakamlar kaç olursa olsun bugüne kadar bir çok borç yükünün altından başarılı bir şekilde kalkmış olan Büyükşehir Belediyesi, gururlanarak hayata geçirdiği ‘Acınız Acımızdır’ projesini biran önce yeniden hayata geçirmesi en doğru hizmet hareketi olacaktır.

Atalarımız ne güzel söylemiş ‘Zararın neresinden dönerseniz kardır’ demiş. Bence de yol yakınken halkın takdir ettiği siz yerel yöneticilerin takdir gördüğü ‘Acınız Acımızdır’ projesini sorgusuz sualsiz yeniden hayata geçirmeniz temennisiyle sağlıkla kalın. Saygılarımla….