Bundan 6 yıl önce 20 Haziran 2014 günü hayatını kaybeden Bülent Koşmaz, hala yaptığı hizmetler ve bıraktığı eserlerle hatırlanıyor ve yad ediliyor.

Bülent Koşmaz 'oda başkanı'ndan çok daha ötede bir vizyona sahipti. Zaten bu yüzden çok önemli görevler üstlendi.

Manisa'nın sanayi şehri olmasında birçok insan gibi onun da değerli katkısı oldu.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nde uzun yıllar etkin görev aldı.

2000-2005 yılları arasında TOBB Sayman Üyeliği, 2005-2013 yılları arasında TOBB Yönetim Kurulu Başkan Yardımcılığı, 2001-2013 yılları arasında ICC Türkiye Milletlerarası Ticaret Odası Muhasip Üyeliği ve Yönetim Kurulu Üyeliği, 2001-2014 yılları arasında Türkiye Ekonomi Politikaları Araştırma Vakfı (TEPAV) Yönetim Kurulu Üyeliği, 2012-2013 yılları arasında Gümrük ve Turizm İşletmeleri A.Ş. Yönetim Kurulu Başkan vekilliği, Manisa TSO Yönetim Kurulu Başkanlığı, TOBB Yüksek İstişare Kurulu Üyeliği, DEİK Genel Kurul Delegeliği, Türkiye Odalar ve Borsalar Eğitim ve Kültür Vakfı (TOBEV) Mütevelli Heyeti Kurucu Üyeliği, Türkiye Ekonomi Politikaları Araştırma Vakfı (TEPAV) Mütevelli Heyeti Kurucu Üyeliği, BALO Büyük Anadolu Lojistik Organizasyonlar A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanlığı, Türkiye Odalar, Borsalar ve Birlik Personeli Sigorta ve Emekli Sandığı Vakfı Genel Kurul Teşekkül Delegeliği ve Endüstri Bölgeleri Koordinasyon Kurulu Üyeliği...

Bakar mısınız şu vizyona...

Ama en önemlisi kendi şehri için en az bir belediye başkanı, bir vali ve bir siyasetçi kadar hizmet etmiş bir isim. Belki çok daha fazlası...

Bugün 10 binlerce insana ekmek kapısı olan Organize Sanayi Bölgesinde hiç silinmeyecek bir imzası var.

Manisa ticaretinde, şehrin gelişiminde…

İstese milletvekiliydi, belki bakandı.

Ama o bir Bülent Koşmaz’dı.

Çizgisi, duruşu ve tarzıyla başkaydı.

Bülent Korkmaz'ın eşi Saadet koşmaz bugün bir mesaj yayımladı...

SENİ ÇOK ÖZLEDİK diye başlayan mesaj şöyle devam ediyor...

20.06.2014... Evlatlarına ve bana bıraktığın şerefli geçmiş için Allah’ımıza binlerce kez şükür ediyor, seninle gurur duyuyoruz .

Sen insanların; küçük, büyük demeden dertlerini dert edindin, kendinden önce başkalarını, şehrini, vatanını düşündün. Değerlerinden ve doğruluktan asla vazgeçmedin. Adaletli ve adil oldun, egolarına asla yenilmedin. Aldığın görevleri hayatın pahasına yerine getirdin. Kırgınlıklarını hep kalbinde gizledin. Nur içinde yat mekanın cennet, Peygamberimiz komşun olsun...

Bir insan hayatta bıraktığı eserlerle anılır. İyi veya kötü...Yaşarken yaptıkları yapamadıkları ve çizgisi, ölümünden sonra doğal bir test olarak çıkar karşımıza.

Şimdi gel de bu Bülent Koşmaz için kötü bir laf et!

Bülent Koşmaz için "Allah razı olsun, mekanın cennet olsun" demekten başka ne söylenebilir.

Bazı insanlar yaşarken de öldükten sonra da bir hiçtir. Ama bazıları hayattayken öyle bir yer kaplar ki, asla yeri dolmaz.

Bülent Koşmaz böyle bir adamdı.

O, hayattayken de hakkında güzel yazılar yazmıştım. Bir gazeteci için en zor şey haklıya hakkını teslim etmektir. Bunu yaptığınızda bir neden ararlar.

Oysa gazeteci sadece eleştirmez. Takdir etmek de bir erdemdir.

O günün şartlarında neden bu kadar Bülent Koşmaz'ı seviyorsun, bir menfaat ilişkisi mi var diye eleştirenler oluyordu yazılarımla ilgili.  

Bülent Koşmaz'la muhabbetten öteye hiçbir diyaloğum olmadı hayatı boyunca.

Bugün aramızdan ayrılalı tam 6 yıl oldu. Ben aynı noktadayım. Bu yazıyı yazdıran nedir?

Samimiyet, duruş ve adamlık olabilir mi acaba?

Koşmaz, 1951'de dünyaya gelmiş, 2014'te göçmüş gitmiş sıradan bir insan olabilirdi. O sıradan olmayı asla kabullenmedi. Sıradan olmak ona göre değildi.  

Farkı da buydu sanırım.

Nur içinde yat….