“Ektiğini biçmek” ne güzel bir yaklaşım. Ne anlamlı… Ne ekersen onu biçersin. Belki de bu söz hiçbir dönemde siyasete bu kadar cuk diye oturmamıştır.
Bir siyasetçi için bugün, sandık başına herkesin gittiği şu saatlerde söylenebilecek en güzel sözdür belki de.
Kim ne ektiyse onu biçecek.  
Siyaset yönetme sanatı. Siyasetçilerin görevde oldukları süre içinde aldıkları olumlu ve olumsuz bonuslar bugün sayılacak. Saat 17.00’dan sonra oylar sayılmaya başlandığında kimin ne ektiği ortaya çıkacak.
Ancak asıl iş sayımdan sonra, yani seçimlerin sonucu belli olduktan sonra başlayacak.
Önemli olan ülkemizin bu seçimlerden ne kadar karlı ya da ne kadar zararlı çıktığı.
Asıl mesele de burada...
Ben bugün bir seçmen olarak seslenmek istiyorum. Sonuç ne olursa olsun benim herkesten bir ricam var;
Bu ülkenin en önemli ihtiyacı sevgidir, hoşgörüdür. İkiye ayrılacak veya birkaç parçaya ayrılacak kadar görüş ayrılıklarımız yok. Ve böyle bir lüksümüz de yok. Ayrışarak, kamplaşarak hiçbir şeyi başaramayız. Toplumsal gerginliğin normale dönmesi şart. Aksi halde seçimler kimin lehine sonuçlanırsa sonuçlansın sorun devam eder. Yani seçimler sorunları çözmüyor, erteliyor.
İktidar partisinden, muhalefet partilerinin liderlerine, partilerin adaylarından en sade parti üyesine kadar siyasetin içindeki herkesin şunu görmesi lazım; Toplum sizlerden birazcık da olsa güler yüz bekliyor. Hoşgörü, anlayış ve uzlaşma bekliyor. İttifak yapın, iş birliği yapın ama düşman olmayın birbirinize… Ne siz kamplaşın ne de millet! Bu ülkenin seçimlerden sonra yükü daha da ağırlaşacak. Ve bu sinir harbiyle bu yük hafiflemez.
Sonuçlar ne olursa olsun herkesin kendine çeki düzen vermesi umudu ile…