Manisa’da havaların ısınmaya başlamasıyla insanlar bisikletlerine binmeye başladı. En ekonomik, en sağlıklı ulaşım aracı olan bisiklete binmek bu şehirde o kadar kolay değil. Dün meydana gelen iki ayrı kazada bir sürücü yaralandı. Diğeri ise o kadar şanslı değildi. 

İlk kaza Manisa’nın Salihli ilçesinde meydana geldi. Bisikletiyle yolun karşısına geçmeye çalışan kişiye otomobil çarptı. Ağır yaralanan bisiklet sürücüsü kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.
Kazanın oluş şekli oldukça düşündürücü.  
Bisikleti ile yolun karşısına geçmeye çalışan Hüsnü Öz’e (66), İzmir istikametinden, Salihli istikametine giden M.K.’nin (43) kullandığı otomobil çarptı. Kazada ağır yaralanan bisiklet sürücüsü Öz’e ilk müdahaleyi vatandaşlar yaptı. Olay yerine gelen sağlık ekipleri tarafından özel bir hastaneye kaldırılan bisiklet sürücüsü Öz hayatını kaybetti.
Kaza ile ilgili çalışma başlatıldı.
Olay yerindeki otomobilin tavanının çökmesi yürek burktu. Çünkü aracın çarptığı bisiklet sürücüsü havaya fırlayarak aracına çam ve tavan kısmının bulunduğu bölgeye hızla düştü ardından yola savruldu.   
 
İKİNCİ KAZA MANİSA MERKEZDE 

Dün ikinci kaza Manisa'nın Şehzadeler ilçesinde meydana geldi. 
Simge B.’nin (33) kullandığı otomobil, Cengiz Aytmatov Caddesi üzerinde yaya geçidinden karşıya geçmeye çalışan Zekeriya Eren (60) idaresindeki bisiklete çarptı.
Kazada, bisiklet sürücüsü Eren asfalta savruldu. Talihsiz adam yerde hareketsiz kalarak sağlık ekiplerinin gelmesini bekledi.    
Eren ilk müdahalesinin ardından sağlık ekiplerince Manisa Şehir Hastanesine kaldırıldı.
Tek tesellimiz sağlık durumunun iyi olması. 
He iki kazada bisikletlerin yamulmuş, iki büklüm olmuş hali dikkat çekti. 
 
BİSİKLET YOLU AZ, SÜRÜCÜLER DİKKATSİZ

Manisa’da bisiklet kullanan kişi sayısı son yıllarda arttı. Ekonomik olmasının yanında sağlık açısından faydalı olan bisiklet kullanımı aynı zamanda tehlikeli de. Ancak bu tehlike, yolların bisiklet kullanımına uygun olmamasının yanında bazı araç sürücülerinin yolun sadece kendilerine ait olmasını sanmasıyla ortaya çıkıyor. 
Bu şehirde bisiklete binmenin bedeli bu kadar ağır olmamalı. Bu şehirde bisiklete kelle koltukta binilmemeli. Bu kazalar şehrin ayıbıdır. 
Bir şehirde bisikletliler varsa o şehir moderndir, medenidir. 
Manisa ve ilçelerinde yollar, kaldırımlar yapılırken bisikletliler düşünülmüyor. Son yıllarda yapılan birkaç yol ve çekilen çizginin dışında yapılan bir şey yok.  
Akaryakıtın ve diğer giderlerin tavan yaptığı şu dönemde en akıllıca şey bisiklete binmektir. 
Lütfen binmeyenler binenlere saygı göstersin. 
Bisikletliler ölmesin. 
Saygı duyun ve onlara dikkat edin…
Şehri yönetenler…
Lütfen bisiklet yolları yapın. Mevcut yolları mümkün olduğunca bisiklet kullanımına uygun hale getirin. Bisiklet kullanan kişi sayısı arttıkça göreceksiniz şehrin havası daha temiz olacak, mutlu insanların sayısı artacak. 
Arada bir mümkünse makam araçlarınızdan inip bisiklete binin. Şehir bir turlayın. Empati yapmanız daha kolay olacaktır.