Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından gelecek nesillere korunmuş tarım alanları emanet etmek, gıda güvenliğini ve sürdürebilirliğini sağlamak için organik tarım politikaları yürütülüyor.
Bu kapsamda Türkiye'nin organik tarım potansiyelini arttırmak amacıyla Zeytincilik Araştırma Enstitüsünce hazırlanan ve TÜBİTAK tarafından desteklenen "Organik Tarımı Büyütüyoruz" projesi Manisa'nın Demirci ve Köprübaşı ilçelerinde hayata geçirildi. Proje kapsamında ilçelerde eğitim gören ilköğretim 7'nci sınıf çiftçi çocuğu öğrencilere uygulamalı organik tarım bilinci aşılanıyor.
Proje yürütücüsü Zeytincilik Araştırma Enstitüsü Ziraat Yüksek Mühendisi Dr. Alev Kır, çalışmaya nisan ayında başladıklarını belirterek, 1 yıl sürecek olan proje kapsamında çiftçi çocuğu 80 öğrenciye organik tarım eğitimi verildiğini söyledi. 
Demirci ve Köprübaşı ilçelerinin organik tarım geliştirme faaliyetleri ve avantajlı yapısıyla ön plana çıktığını anlatan Kır, "Proje kapsamında öğrencilerimize çevre sağlığına ilişkin bilgiler verilerek tarımdan gelen kirlilik yönünden farkındalık ve duyarlılık kazandırılmasını hedefliyoruz. Tarım eğitimi almadan yetişen ilköğretim öğrencilerine ebeveynlerinin mesleklerini sevdirip girişimcilik ruhunu kazandırmayı amaçlıyoruz. Bu sayede yaşlanan tarım nüfusunun göçle oluşabilecek kayıplarının azaltılmasına ve yeniden gençleşmelerine katkıda bulunacağına inanıyoruz." dedi. 
Kır, projenin Ekolojik Tarım Organizasyonu Derneği, İlhan Sarı Organik Zeytin Çiftliği ve Karaoklar Ekolojik Hayat Çiftliği tarafından desteklendiğini belirterek, öğrencilerin bu alanlarda yerli tohumları kullanarak deneme ekimleri de yaptığını sözlerine ekledi. 
Editör: TE Bilişim