En keyifli ve en unutulmaz tatillerin vazgeçilmez noktalarından Bodrum, misafirlerine birbirinden özel konaklama seçeneklerinin yanı sıra, gezilecek ve görülecek yerler, tadılacak lezzetler ve birbirinden keyifli restoranları ile farklı deneyimler yaşatmaktadır. Siz de bu yaz tatilini Bodrum’da geçirmeyi planlayanlardansanız, sizin için derlediğimiz gezi noktalarını inceleyebilir ve sizin için seçtiğimiz restoran ve kahvaltı mekanlarında, ilçenin keyfine varırken bir yandan birbirinden özel lezzetler tadabilirsiniz.

Bodrum’a Gidenlerin Hayran Kalacağı Gezilecek Birbirinden Özel Yerler

Bodrum’da denizin, güneşin ve eşsiz plajların keyfine varıp, akşam saatlerinde birbirinden farklı eğlence mekanlarında sabahın ilk ışıklarına kadar en güzel anları yaşamak, kuşkusuz her tatilcinin hayallerini süslemektedir. Bu özelliğinin yanı sıra Bodrum gezi yerleri bakımından da ziyaretçilerine birbirinden özel seçenekler sunan bir ilçedir. Tarihi değerlerin yanı sıra eşsiz bir doğayla da tanışacağınız ilçenin en özel noktalarını sizler için derledik.

Bodrum Kalesi, ilçenin merkezinde, eşsiz deniz manzarasına karşı ziyaretçilerinde hayranlık uyandıran en özel noktaların ilk sırasında yer almaktadır. St. Jean Şövalyeleri‘nin kalesi olarak 1522 yılında inşa edilen kale, günümüzde Sualtı Arkeoloji Müzesi olarak kullanılmaktadır. 3 tarafı deniz ile çevrili kalenin içerisinde Amphora ve Cam Batığı Salonu, Karyalı Prenses Salonu gibi tarihe ışık tutan önemli bölümler bulunmaktadır. Dünyanın en önemli su altı müzelerinden birine ev sahipliği yapma ünvanına sahip olmasının yanı sıra kalenin iyi korunmuş ve bakımlı hali de ziyaretçilerin oldukça dikkatini çekmektedir. Eşsiz deniz manzarası ve tarihe yolcuğun en keyifli anlarını yaşatan geçmişi ile Bodrum Kalesi, ilçenin görülmesi gereken en önemli yeridir.

Halikarnas Mozolesi, Dünya’nın 7 Harikası arasında yer alan, şehrin en önemli tarihi değerlerinden biridir. Kral Mausolos için kız kardeşi ve karısı tarafından yaptırılan mozole, Yunan ve Mısır mimarisinin en özel örnekleri arasında yer alırken, ilçeyi ziyaret eden yerli ve yabancı turistlerin ilk duraklarından biri olma özelliğini de taşımaktadır. Günümüzde açık hava müzesi olarak hizmet veren Halikarnas Mozolesi, mimari parçaları, kalıntıları ve kabartmaları ile dikkat çekmektedir.

Zeki Müren Sanat Galerisi, sanat güneşi Zeki Müren tutkunları için Bodrum’un gezip görülecek en değerli noktalarından biri olma özelliğine sahiptir. Değerli sanatçının son yıllarının geçtiği ev, 2000 yılından bu yana müze olarak hizmet vermektedir. Evin alt katı, sanatçının kullandığı orijinal şekli ile sergilenirken, üst katta ziyaretçileri sanatçının kostümlerini ve özel eşyalarını görme imkanı beklemektedir. Ücretli şekilde ziyaret edilebilen müze, Pazartesi günleri hariç, yılın dört mevsimi haftanın 6 günü mesai saatlerinde açıktır.

Bodrum Antik Tiyatro, ilçenin Klasik Çağ’dan günümüze kadar sağlam kalan tek yapısı olma özelliğine sahiptir. Bu özelliğinin yanı sıra Anadolu’nun da en eski tiyatrolarından biri olma özelliğini taşıyan yapı, 60’lı yıllarda restore edilerek, günümüzdeki görünümüne kavuşmuştur. Dionysos uğruna verilen kurbanlara tanıklık eden Antik Tiyatro’da günümüzde belli dönemlerde konserler ve festivaller düzenlenmektedir.

Bodrum Barlar Sokağı, hem ilçenin hem de tüm Türkiye’nin en popüler eğlence noktaları arasında yer almaktadır. Gümbet’te yer alan Barlar Sokağı, farklı zevklere ve bütçelere uygun mekan seçenekleri ile günün 24 saati ilçenin uyumayan en hareketli noktasıdır. Dünya çapında üne sahip sokak, başta yaz ayları olmak üzere yılın dört mevsimi hem Türkiye’nin hem de dünyanın dört bir yanından binlerce turiste unutulmaz anlar yaşatmaktadır.

Bodrum Plajları, ilçenin paha biçilmez turizm değerinin en nadide unsurları arasında yer almaktadır. 67 Mavi Bayraklı koya sahip ilçenin en popüler plajları arasında ilk sırada Bitez Plajı bulunmaktadır. İlçe merkezine yaklaşık olarak 8 km mesafede yer alan plaj, masmavi ve berrak denizinin yanı sıra, yemyeşil ağaçları ve eşsiz kumsalı ile bağımlılık yaratacak bir deniz sefası için en özel noktalardan biridir.

Yalıkavak, aslında Bodrum’a bağlı bir süngerci kasabası iken, günümüzde ilçenin en popüler turizm noktaları arasında yer almaktadır. Seçkin ve lüks tatiller için tercih edilen Yalıkavak, başta gün batımı manzarası olmak üzere, yel değirmenleri ve eşsiz doğasıyla da ziyaretçilerini büyüleyecek en güzel yerlerden biridir. Yalıkavak Marina ise lüks restoranları, kafeleri, mağazaları ve eğlence mekanları ile kusursuz ve unutulmaz Bodrum tatillerine ev sahipliği yapmaktadır.

Bodrum’un En Özel Lezzetlerini Kusursuz Restoranlarda Tatmak İçin En Doğru Adresler

Birbirinden özel lezzetlere sahip Ege Mutfağı’nı, en güzel mezeleri ve en taze balıkları tadabileceğiniz ilçeler arasında Bodrum, en doğru adreslerden biridir. Bu seçeneklerin yanı sıra yerli ve yabancı turist akınına uğrayan ilçe, dünya mutfaklarından seçkin restoranlarıyla da her damak tadına uygun seçeneklere sahiptir.

Avlu Bistro Bar, 160 yıllık taş bir binada, misafirlerine eşsiz bir atmosferde, enfes lezzetler sunan işletmeler arasında yer almaktadır. Türk Mutfağı, Dünya Mutfağı ve Akdeniz Mutfağı seçenekleri ile farklı damak tatlarının tamamında memnuniyet uyandırmayı hedefleyen işletme, Türkiye’nin en güzel şaraplarını da menüsünde konuklarına sunmaktadır. Açık ve kapalı alana sahip işletmenin kişi başı fiyat aralığı, 30 – 96 TL arasında değişmektedir.

Adres: Sanat Okulu Sokak No: 14 Bodrum

Limon Gümüşlük, Gümüşlük’ün huzur veren atmosferini doyasıya yaşarken, birbirinden özel lezzetleri bir arada bulacağınız en popüler restoranlar arasında yer almaktadır. Gün batımı manzarasıyla da dikkatleri üzerine çeken işletme, yemek zevkinizi katlayacak müzik seçimleriyle de beğeni kazanmaktadır. Meze, ana yemek ve tatlı seçenekleri ile misafirlerini ağırlayan işletmede, fiyat aralığı tercih edilen yiyecek, içecek ve kişi sayısına göre 78 – 509 TL şeklindedir.

Adres: Kardak Cad. No: 7 Gümüşlük

Mimoza, Bodrum’a gelenlerin, balık yemek için tercih ettiği en seçkin restoranlar arasında yer almaktadır. Deniz kenarında, misafirlerine eşsiz bir manzara sunan restoran, ahşap masa ve sandalyeleri, ağaçların üzerinde yer alan rengarenk aydınlatmaları ile lezzet deneyiminizi harika atmosferi ile bir araya getirmektedir. Taze deniz ürünlerinin yanı sıra meze ve alkollü içecek menüsüne de sahip işletmenin fiyatları seçilen balığa ve içkiye göre değişmekle birlikte, oldukça yüksektir. Ayrıca misafirlerden kuver ücreti alınmaktadır.

Adres: Yalı Mevkii, Gümüşlük

Arka Pizzeria, Bodrum’da yer alan iki farklı şubesi ile misafirlerine gerçek İtalyan pizzası tatma olanağı sunmaktadır. Eşsiz pizzalarının yanı sıra Akdeniz mutfağından zengin seçeneklere de sahip olan işletme, nostaljik atmosferi ve ahşap dekorasyonuyla da huzur dolu bir öğün için kapılarını aralamaktadır. Seçilen yemeğe göre değişmekle birlikte kişi başı fiyat ortalamasının 24 – 60 TL arasında olduğu restoran, hem öğlen hem de akşam yemeklerinde tercih edilmektedir.

Adres: Çarşı Mah. Dr. Ekrem Uslu çıkmazı 11/1-5 [Kule Bar Arkası], Bodrum/MUĞLA

Şube: Yalıkavak Mah. Çarşı Cad. No:52-1/1, Bodrum/MUĞLA

, hamburger ve et tutkunları için Bodrum’un en vazgeçilmez restoranları arasında yer almaktadır. Tüm burgerlerinin yanı sıra gravyerli sosisiyle de oldukça meşhur olan işletmede, bira menüsünün zenginliği de dikkat çekmektedir. Kişi başı 25 – 55 TL arasında değişen yiyecek fiyatları ile aynı zamanda şehrin bütçe dostu işletmelerinden biridir.

Adres: Türkkuyusu, Kıbrıs Şehitleri Cd. No:79, 48400 Bodrum/Muğla

Kısmet Lokantası, Bodrum’un en popüler işletmelerinden biri olup, esnaf lokantası olarak hizmet vermektedir. Eşsiz zeytinyağlıları ve sulu yemekleri ile gönülleri fetheden işletmenin en popüler lezzetleri tandır ve şevketi bostandır. Ünlü gurmelerden de tam not alan işletmede, uygun fiyatlar da dikkat çekerken, iki kişi ödenecek hesap ortalama 40 – 60 TL civarındadır.

Adres: Konacık Mahallesi, Atatürk Bulvarı, No: 35/A, Bodrum, Muğla

Memedof, Bodrum Limanı’nın en güzel manzaralı restoranı olma özelliğine sahiptir. Ayrıca Yalıkavak Şubesi’nde de konuklarına hizmet veren işletme, rakı – balık akşamları için tercih edilmektedir. Ege mezelerinin neredeyse tamamını tatmanıza olanak sunan geniş menüsü ile dikkat çeken işletmede, soğuk – sıcak deniz mahsulleri ve ana yemek olarak taze balık seçenekleri sunulmaktadır. Kabak çiçeği dolması ve ahtapot ızgarası popüler olan işletmede, 2 kişi ödenecek hesap ortalama 200 TL’den başlarken, seçilen meze sayısı, ana yemek ve içki ile fiyatlar değişim göstermektedir.

Adres: Neyzen Tevfik cad. no 176 Marina Bodrum

Bodrum’un eşsiz denizini, uzun kumsallarını, tarihi değerlerini ve yemyeşil doğasını deneyimlerken, damaklarda iz bırakacak en özel lezzetleri de mutlaka Bodrum Gezi Rehberi içerisinde dahil etmeniz önerilmektedir.

Kahvaltının Mutlulukla İlgisi Var Diyenler İçin Bodrum’un En Güzel Kahvaltı Mekanları

Bodrum’da kusursuz bir tatil geçirirken, konakladığınız tesisin sunduğu kahvaltı seçeneklerinin yanı sıra en azından bir sabahınızı ilçenin popüler kahvaltı mekanlarından birinde geçirebilirsiniz. Doğa ile iç içe ya da deniz kıyısındaki konumları ve Ege’nin en özel ve taze lezzetlerinin sunulduğu en güzel kahvaltı salonları için yazımızı okumaya devam edebilirsiniz.

Havva Ana Kahvaltı Evi, Yalıkavak’ta konuklarını ağırlamaktadır. Doğa harikası bir bahçe içerisinde hizmet veren kahvaltı evi, misafirlerine kendi bahçesinde topladığı salatalık, domates gibi sebzelerin yanı sıra ev yapımı reçelleri, zeytin ve peynir çeşitlerinin de dahil olduğu oldukça zengin bir kahvaltı sunmaktadır. Hamur işi seçenekleriyle de ön plana çıkan kahvaltı evinin köy yapımı tandır ekmeği ise ilçe çapında üne sahiptir. Kişi başı ortalama 45 – 55 TL ücret ödeyerek burada kusursuz bir kahvaltı deneyimi yaşayabilirsiniz.

Adres: Gökçebel Mahallesi, Ertürk sokak, Öğretmen Yusuf Cd. NO:18/1, 48400 Bodrum/Muğla

Seval’in Yeri, eşsiz dağ manzarası ile konuklarına bol oksijen eşliğinde lezzetli bir kahvaltı sunmaktadır. Ünlülerin de uğrak mekanı olan işletme, konuklarına klasik köy kahvaltısı servis etmektedir. Normal ekmek yerine köy ekmeği, yumurta seçeneği ve sınırsız çay ikramı bulunan işletmede mutlaka rezervasyon yaptırmanız gerekmektedir. Kişi başı 50 – 60 TL ödeyerek, Seval’in yerinde kahvaltı edebilirsiniz.

Adres: Dağbelen, Kapuz Cd., 48400 Bodrum/Muğla

Yumurtacı By Halikarnas Tavukçusu, yumurtanın her çeşidine doyacağınız oldukça farklı bir kahvaltı mekanıdır. Konuklarına serpme kahvaltı ve pan cake olanakları da sunan işletmenin poşe yumurtaları oldukça popülerdir. Yumurta seçeneklerinin yanı sıra menülerini de tercih edebileceğiniz işletmede, kişi başı ödenecek hesap 15 TL’den başlarken, menü seçenekleri ise 50 TL’den başlamaktadır.

Adres: Yalıkavak, 48990 Bodrum/Muğla

Cape Bodrum Beach Luxury Resort, Gündoğan’da manzarası, lüks atmosferi ve enerjik çalışanları ile harika bir atmosfer yaratmaktadır. Yerel ve yöresel ürünlerin yanı sıra organik seçeneklerin de yer verildiği işletmede, açık büfe kahvaltı servisi sunulmaktadır. Ege ve Akdeniz mutfağından en özel lezzetleri tadacağınız kahvaltının kişi başı ücreti 50 – 70 TL ortalamasındadır.

Adres: Gündoğan, Kızılburun Cd. No:72, 48965 Bodrum/Muğla

The Bodrum Edition, sabahın erken saatlerinden, günün ilerleyen saatlerine kadar kahvaltı servisi ile dikkat çeken işletmelerden biridir. Özellikle geç  kahvaltı tercih edenlerin uğrak mekanı olan restoran, zengin kahvaltılık seçeneklerinin yanı sıra taze pişmiş ekmekleri, organik taze sıkılmış meyve suyu seçenekleri ile tahıl ürünleri ile ilçenin favorilerinden biridir. Sabah 07.00’den akşamüstü 16.00’ya kadar kahvaltı servisi sunan işletmede iki kişilik ortalama fiyat 150 TL – 200 TL arasındadır.

Adres: Dirmil Mahallesi, Balyek Caddesi No 5A Yalıkavak Muğla 48990, 48 Bodrum

Asmalı Çardak Kahvaltı Evi, doğa ile iç içe bir kahvaltı için ilçede ilk tercih edebileceğiniz işletmeler arasında yer almaktadır. Mandalina ağaçlarının altında, ev yapımı reçellerden, en güzel hamur işi seçeneklerine, leziz zeytinlerden, peynir çeşitlerine kadar en doğal ürünleri tadacağınız işletmenin 2 de spesiyali bulunmaktadır. Otlu dolaması ve kabak böreğinin ünü ilçe sınırlarını aşan işletmede kişi başı ortalama 50 TL – 60 TL hesap ödenmektedir.

Adres: Yalıkavak, No:52 48400, Kayacık Cd., 48990 Bodrum/Muğla

Çetilik Köy Kahvaltısı, gerçekten bir köyde, köy kahvaltısı denemek isterseniz, istisnasız ilk tercih etmeniz gereken işletmedir. Dereköy’de büyük bir bahçe içinde konuklarını ağırlayan bu mekanda kahvaltılık ürünlerin yanı sıra mücver ve börek çeşitleri de ev yapımı olarak misafirlerin damak zevkine sunulmaktadır. Kabak reçeli ise işletmenin en popüler ürünüdür. Eşsiz ve taze lezzetleri uygun fiyata tadabileceğiniz Çetilik Köy Kahvaltısı’nda kişi başı ortalama fiyatlar 35 – 45 TL arasındadır.

Adres: Kavakderesi cad. Çetilik mevkii, 48400 Bodrum/Muğla

Editör: TE Bilişim