01-07 Ekim emzirme haftası olarak bir yazı yazmayı düşündüm. Fakat ben bu yazımda sizlere anne sütünün faydaları, emzirme teknikleri doğru emzirme gibi konuları yazmak istemedim. Tabi ki yazıp anlatabilirdim ama ben bu konuları okuyarak öğrenmek isteyenler için zaten yeterince internette bilgi olduğunu biliyorum. Benim düşüncem bu konular uygulamalı eğitimlerle daha verimli olur.
Ben bundan 8 ay önce bir aylık bir kediyi evime aldım, yani onu sahiplendim. Ben almasaydım sokakta kalacak ve belki de ölecekti. Annesini kedicik ememedi. İlk gece enjektör yardımıyla onu besledik. Oğlum ve ben o gece hiç uyumadık. Göğsümüzde ikimizin ortasında yatırdık. Ve acıktığında değişik sesler çıkarıyor biz fırlıyoruz hemen su ısıtıp mamasını hazırlıyor enjektöre çekip besliyoruz. Ertesi gün oldu kedi yavruları için olan kuru mamadan aldık ve şansımıza çabuk alıştı yedi. Ve kedimiz şu an 9 aylık beni annesinin yerine koyuyor. Akşamları uzandığım zaman koşarak geliyor ve giysilerimi emmeye başlıyor. Süt yok ama öyle bir zevkle emiyor ki uzun uzun yoruluyor ve uyuyor kucağımda.  Sonra da teşekkür eder gibi beni kokluyor yanağımdan. İki evlat annesi olarak daha önce bebek büyütüp emzirdiğim için onlarla aynı davranışlar olduğunu görüyorum.
Tüm memeliler aslında aynı içgüdülere sahip. Bir bebek için emme olayı çok önemli onlar karınları doyururken içgüdüsel emme zevklerini de tatmin etmek istiyorlar. Kedimin şuandaki halini emme zevkini tamamlayamamış eksik kalmış çocuklarda ki parmak emme,yalancı emzik emme gibi durumlara benzetiyorum. Anne memesini emen çocuklar inanın hayatta kendilerine güvenleri  daha fazla oluyor. Ben hiçbir annenin emzirmek istemeyeceğini düşünmem. Eğer emzirememişse korkularından ve emzirmeyle ilgili destek almamış olmasındandır. Annelik öyle bir duygu ki, hayatta hiçbir şeyle tarif edilemez ve dünyaya getirdiğin o yavruyu her anne büyük bir zevkle emzirir. Emzirmekte aslında içgüdüseldir. Sadece yaşamımızdaki korkular bunlar nelerdir ben yapamazsam, ben emziremezsem, ya sütüm yetmezse, ben yetersiz bir annemiyim gibi korkular. Bunun da sebebi etraftan duyduğumuz kötü örnekler  ve bilinçli kişilerden destek almamamızdır. Oysa tüm doğum evlerinde aile hekimliklerinde bilgi verilmektedir. Bizim  Dilek Özsoy Doğuma Yolculuk Gebe Okulu’nda da birebir destek ve uygulamalı eğitimler verilmektedir.
Sevgili anneler;
Sizler harikasınız, dünyaya muhteşem bir canlının gelmesinde en güzel şeyi yapmaktasınız. Yani siz bebeğiniz için ona yetebilirsiniz. Sadece korku ve kaygılarınızdan kurtulmanız gerekir. Tabi  teorik bilgilerinizde olacak, bunları öğrenmeniz zor değil. Sevgiyle ve kendi içinizdeki güce lütfen inanın ve güvenin.