TÜBİTAK 4004 Doğa Eğitimi ve Bilim Okulları kapsamında 2007 yılı içerisinde desteklenen 58 proje arasında yer alan Manisa Bilim ve Sanat Merkezi'nin geliştirdiği Yuntdağı'ndan Spil'e Doğa Yolculuğu projesi Anemon Otel'de düzenlenen tanıtım toplantısı ile başladı. Tanıtım toplantısına Şehzadeler Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Önal, Ar-Ge'den sorumlu İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Necmettin Okumuş, Şehzadeler İlçe Milli Eğitim Müdürü Ebubekir Ermiş, Bilim ve Sanat Merkezi Müdürü Özgür Emeksiz ile proje dahilindeki öğrenciler ve öğretmenler katıldı. Açılış konuşmasını yapan Manisa Bilim ve Sanat Merkezi biyoloji öğretmeni ve proje sorumlusu Vural Efe, geliştirdikleri Yuntdağı'ndan Spil'e Doğa Yolculuğu projesinin TÜBİTAK'ın 4004 Doğa Eğitimi ve Bilim Okulları kapsamında Türkiye genelinde desteklenen 58 proje arasında yer aldığını ifade etti. Projenin amacı hakkında bilgi veren proje sorumlusu Efe, "Amacımız doğanın işleyişi hakkında temel bilgilere sahip, doğa ile çevre sorunlarına karşı duyarlı, farkındalığı yüksek bireylerin yetiştirilmesine katkıda bulunmaktır. Proje çerçevesinde ilçelerdeki çeşitli okullarda 7. sınıf öğrencilerimiz arasından seçilen 60 başarılı öğrencimizle 5 gün boyunca toplam 35 etkinlik yapacağız. Etkinliklerimizi merkez, Yunusemre İlçesi Yuntdağı Bölgesi ile Spil Milli Parkı'nda gerçekleştireceğiz" diye konuştu.

Manisa Celal Bayar Üniversitesi'nin de projeye destek olduğunu dile getiren Efe, proje çerçevesinde beş gün boyunca doğa öğrencilerle çeşitli geziler, doğa fotoğrafçılığı, oyunlar, taş boya, kök sanatı, yön bulma, biyoçeşitliği böcek çeşitliği gibi konularda çeşitli etkinlikler düzenleyeceklerini belirtti.

Konuşmanın ardından proje çerçevesinde yapılacak etkinlikler katılımcılara sinevizyon eşliğinde anlatıldı. 25 Eylül tarihinde başlayan proje 29 Eylül Cuma günü sona erecek.

Editör: TE Bilişim