Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda "Türkiye'nin ilk otomobil batarya fabrikası kuruluyor" ifadelerini kullandı.

Varank, sosyal medya paylaşımında şu ifadelere yer verdi:

"Türkiye'nin ilk otomobil batarya fabrikası kuruluyor!

2 milyon araç üretme kapasitesine sahip 30 milyar $’dan fazla ihracat yapabilen otomotiv endüstrimiz için dev bir adım

TOGG ve Farasis ortaklığında SIRO, 15 gigawatt saatlik batarya hücresi ve modül üretimi yapacak."

TOGG'DAN HEYECANLANDIRAN PAYLAŞIM

TOGG'un Twitter hesabından '14.30'da buluşalım' tweeti atılmıştı. Beklenen saatin gelmesinin ardından yapılan paylaşım şöyle:

Milliyet Otomotiv yYazarı Levent Köprülü,  "Baktığınız zaman bu stratejik bir ürün. Türkiye'de bu yatırımla ciddi bir mesafe alınmış olacak rakipler arasında. Otomotiv sanayi elektrikle ağırlık gitmeye başladı. Biz Türkiye'de ürettiğimiz pil teknolojisiyle Avrupa ve dünyada sayılı ülkeler arasına girmiş olacağız. Gerçekten de özellikle pil hücresi üretimi stratejik bir şey. Sadece pil hücresini ithal etmiyorsunuz. Bunu ihraç etme şansına da sahipsiniz. Bunu dünyada yapabilen 5-6 belki 7 şirket var. Türkiye için de stratejik bir yatırım." dedi.

Yeni teknoloji ile üretilecek bataryanın 1 milyon km. gidecek şekilde tasarlanıyor. 1 km. nereden bakarsanız bakın bir 10 yıllık süre diye tahmin ediyorum en az.

LOGO YORUMU
Bu girişim başlatıldığında öncelikle aracın geliştirilmesi, üretim tesisisin kurulması, AR-GE'sinin yapılması ve araca bağlı diğer sistemlerin tasarlanması ve geliştirilmesine öncelik verilmişti. Bence aracın üretime başlama tarihi yaklaştıkça yavaş yavaş pazarlama hamleleri de geliyor. Bir logo oluşturulması bir doğru karar. Yapılması gereken bir şeydi.

Editör: TE Bilişim