Apple'ın bir süredir kendi maskesi üzerinde çalıştığı biliniyor. Hatta internette Mask Pro adı altında konsept çizimlere bile rastlamak mümkün.

Ancak Apple'ın kendi maskesini ürettiği kesinleşti. Görüntüsü ortaya çıktı. Apple Face Mask ve Apple ClearMask isimleriyle anılan bu maske son kullanıcı için tasarlanmadı.

Kurumsal taraftaki ihtiyaçlar için tasarlanan bu özel maske, sıra dışı bir özelliğe sahip değil. Daha hafif ve esnek yapıda olduğu düşünülen maskenin Apple mağazalarında satışı olmayacak.

Salgınla birlikte Türkiye dahil pek çok ülkede maske takmak artık zorunlu. Diğer yandan maskelerle ilgili önemli bir gelişme yaşandı.

ABD ve Japonya ortaklığında üretilen ve UVMask adını taşıyan bu özel maskeler, N95 tipi maskelerden bile iyi. Sebebi ise ultraviyole ışınıyla anlık olarak havadaki partikülleri temizlemesi...

Ultraviyole ışın temizleme teknolojisini kullanan bu özel maske iki adet 25,000µW/cm2 UV-C LED aydınlatma ile solunan havayı anında temizliyor.

Bu iki katmandan ilki yüzde 95 oranında partikülleri temizlerken ikinci olan UV-C katmanı ile bu oran yüzde 99.99’a çıkıyor. Maske 0.1 mikron büyüklüğünde partikülleri filtreleyebilirken bu oran N95 maskesinde 0.3 mikron.

Bu maskenin kullanılabilmesi için içerisinde batarya bulunuyor ve ultraviyole ile temizlik bu batarya sayesinde oluyor. Batarya ise 6 saat ömre sahip. 6 saatin sonunda maskenizi şarj etmeniz gerekiyor.

Oldukça hızlı şarj olan maske, pek çok cihazda bulunan USB-C tipi giriş kullanıyor ve maskenin şarj olması için çok beklemiyorsunuz.

HURRİYET

Editör: TE Bilişim