Birleşmiş Milletler'in dünyanın diğer yarısının da internet erişiminin sağlanması çağrısı sonucu Google, 20 dolar fiyatlı telefonlar çıkarmayı planlıyor. Yeni telefonlar, günümüz telefonlarının sahip olduğu birçok özelliğe sahip olmasa da internete erişime ve bazı uygulamaları kullanmaya imkan verecek
Birleşmiş Milletler'in çağrısının ardından bir basın toplantısı düzenleyen Google Başkan Yardımcısı Vinton Cerf, dünyanın geri kalanı ile dijital farkın kapanması çalışmasının çok maliyetli olacağını kaydetti.
Fiyatlarda indirime gitmeden dünyanın geri kalanını internete bağlı hale getirmenin mümkün olmayacağının altını çizen Cerf, çıkarmayı planladıkları 20 dolarlık telefonlarda bin dolarlık telefonların sahip olduğu özelliklerin bulunmayacağını, ancak telefonların internete bağlanmak ve uygulamaları kullanabilmek için gerekli donanıma sahip olacaklarını açıkladı.
internet
2030 YILINDA HERKES DİJİTAL AĞLARA ERİŞECEK
Birleşmiş Milletler raporuna göre 2030 yılına kadar her yetişkin, dijital ağlara, dijital finans ve sağlık hizmetlerine erişebilecek.
Dijital teknolojinin getirilerinin yanında bazı istenmeyen sonuçlar doğurabileceğini de vurgulayan BM, özellikle sosyal medyada istenmeyen içerikler, mahremiyetin ihlali gibi konular konusunda temkinli olunması gerektiğini bildiriyor.

Editör: TE Bilişim