Manisahaberleri.com YouTube kanalında canlı yayında programa konuk olan Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, Gazeteci Murat Yalçın'ın sorularını yanıtladı. Başkan Çelik, Manisa'nın ve Şehzadeler ilçesinin koronavirüs sürecini anlattı. Manisa'nın koronavirüs sürecindeki son durumu aktararak Çelik, "Ama şu aşamada Türkiye ortalamasıyla aynı seviyelerde olduğunu söyleyebiliriz. Bir vahim durum yok. Paniği gerektirecek bir durumumuz yok ama daha iyi bir durumda olabilir miyiz, olabiliriz. Bunun için tedbirlere riayet etmemiz gerekiyor" şeklinde konuştu.

Başkan Çelik, virüsün Türkiye'den kaynaklı olmadığını koronavirüsün Çin'in Wuhan kentinde çıktığını hatırlattı. Çelik, bu süreçte vatandaşların duyarlı olduğunu söyledi. Çelik ayrıca sağlık çalışanlarının büyük bir mücadele verdiğini söyleyerek sağlık çalışanlarına teşekkür etti.

ÇELİK: PERSONELLERİMİZ VİRÜS DÖNEMİNDE DAHA FAZLA ÇALIŞTI

Çelik, Şehzadeler Belediyesi'nde daha önce mesai yapmayan personellere virüs döneminde mesai yaptırdıklarını belirterek, virüs döneminde daha fazla çalıştıklarını belirtti. Çelik, "Hayatını riske atan, bütün gün koşturan çalışma arkadaşlarımıza da çok teşekkür ediyorum. Bunların içerisinde virüsü kapanlar, tedavi görenler, halen hastanede olanlar da mevcut. Onlara da Rabbimden şifalar diliyorum. Karantinada olan personellerimiz sürekli mevcut bulunuyor. İnşallah onlarda da bir problem bir sorun çıkmaz" dedi.

"Normal hayata geçmiş değiliz. Yeni normal dönem diye adlandırdığımız bir dönem yaşıyoruz. Eskisi gibi olamayız. normal hayat gibi düşünürsek vaka sayıları artar. Yeni normal dönemin tedbirlerini yerine getirmeliyiz" diyen Çelik, maske, sosyal mesafe ve hijyenin önemine vurgu yaptı.

MANİSA'DA SON DURUM!

Koronavirüste son günlerde biraz fazla artış olduğu görülüyor. Tedbirlere riayet etmezsek çok hızlı artabiliyor. Bir günde 20 iken ikinci günde 60'a üçüncü günde 260'a yükselebiliyor. Çünkü çok fazla yayılabiliyor. O yüzden sıkı tedbiri elden bırakmamamız gerekiyor. Ama şu aşamada Türkiye ortalamasıyla aynı seviyelerde olduğunu söyleyebiliriz. Bir vahim durum yok. Paniği gerektirecek bir durumumuz yok ama daha iyi bir durumda olabilir miyiz, olabiliriz. Bunun için tedbirlere riayet etmemiz gerekiyor" şeklinde konuştu.