Olay, dün gece saatlerinde Seyhan ilçesine bağlı Kurtuluş Mahallesi’nde bulunan ailesinin evinde meydana geldi. Hatay Vali Yardımcısı Tolga Polat, avukat erkek kardeşi Altuğ Polat ve annesi İkbal Polat’ı tabanca ile vurarak öldürdü. Tolga Polat emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.
Hakim karşısına çıkan Tolga Polat, tutuklanarak cezaevine gönderildi.

TOLGA POLAT KİMDİR?

1975 yılında Mersin’in Tarsus İlçesinde doğan Hatay Vali Yardımcısı Tolga Polat, İlk ve orta öğrenimini Adana İlinde tamamladıktan sonra 1992 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümünü kazanarak 1996 yılında mezun oldu. Vatani görevini 1997 yılında Ankara Polatlı’daki Topçu ve Füze Okulunda yerine getirdi.

1998 yılında Maliye Bakanlığının açmış olduğu sınavı kazanarak, Adana Defterdarlığı Milli Emlak Müdürlüğünde memuriyet hayatına başladı.

2000 yılında İçişleri Bakanlığının açmış olduğu 87. Dönem Kaymakam Adaylığı sınavını kazanarak Mersin Kaymakam Adayı olarak Mülki İdare Amirliği mesleğine girdi. Adana-Yumurtalık ve Hatay-Altınözü İlçelerinde Kaymakam Vekilliği görevlerini yürüttü.

2003 yılındaki Kaymakamlık Kursunu tamamladıktn sonra sırasıyla Adana-Aladağ, Kars-Susuz, Niğde-Çamardı Kaymakamlıkları, Bingöl ve Erzincan Vali Yardımcılığı ile Hatay-Yayladağı Kaymakamı, Aksaray Vali Yardımcılığı, Adana Vali Yardımcılığı, Adana-Karaisalı Kaymakamı ve Bitlis Vali Yardımcısı olarak görev yaptı.

24 Aralık 2018 tarihinde Hatay Vali Yardımcılığı görevine getirildi.

Editör: TE Bilişim