HABER: AHMET ÜNSAL  

Manisa’nın yeni yerleşim alanı Akgedik Toki’de son gelen doğalgaz faturaları ev sahibi ve kiracıların tepkisini çekiyor. Bir gurup TOKİ sakini, ellerinde faturalarla basın açıklaması yaptı.  CHP ve İYİ Parti Yunusemre İlçe Başkanları Yalçın Arcak ve Tufan Akan ile bir grup partili de Toki sakinlerinin sorunlarını dinlediler. 

YÖNETİME TEPKİ  
Öte yandan toplantı esnasında bazı vatandaşlar arasında da tartışmalar yaşanması dikkat çekti.   
Faturaların katlanarak arttığını iddia eden bazı Toki sakinleri, “Doğal gaz faturalarına yüzde yüz 50 zam yaptılar. Aidatlar havuzlu lüks villa aidatlarıyla neredeyse aynı. Bırakın hastaneyi, sağlık ocağımız ve bir eczanemiz bile yok. Ulaşım sorunları yaşıyoruz. Otobüs şoförleri ile didişerek otobüslere biniyoruz. Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanlığına defalarca dilekçe yazmamıza karşın seferlerin arttırılması yönünde bir iyileştirme alamadık. Toki 1. Etapta ilkokul yok çocuklarımız Toki 2’deki okula gelebilmek için dik yokuşları sırtlarındaki onca yüklü çantalarla çıkmakta zorlanıyorlar. Hatta çocuklarımız yerlere düşerek dizleri ve elleri parçalanıyor. Onların yaralarını saracak yer yok. En yakın hastane 25 kilometre ötede” şeklinde dert yandılar. 
 
800 TL FATURA İDDİASI 
Toplantıdaki TOKİ sakinleri adına söz alan Tolga Arslan ise; “Bizler sakinler olarak buraya taşındığımızda tüm dünyalar bizim olmuştu. Gelin görün ki ilk kışın ortasında oturmadığımız evlerimize 145 TL aidat ödeme planı ile karşılaştık. Geçen ay 2+1 dairelere ortak ısınma bedeli olarak 300 TL doğal gaz faturası Mart ayında 700 TL geldi. 3+1 daireler 600 TL fatura öderken şimdi gelen fatura ise 800 TL’yi buldu. Hatta oturmadığımız boş evlere de aynı düzeyde fatura düzenlemesi yapmış olmalarına da ayrıca akıl sır erdiremiyoruz. Düşünün burada oturan kişiler 2800 TL ile geçimlerini sağlamaya çalışan ülkenin en dar gelirli aileleriyiz. Yönetimin insafsızlığı ile mi baş edeceğiz yoksa her ödemek zorunda kaldığımız evlerimizin 1000-1300 TL taksitleri mi? Tüm bu ödeme yükün altında kalmaya çalışırken ne yeriz ne içeriz mi düşüneceğiz. Gerek Toki gerekse Yunusemre Belediye Başkanı Mehmet Çerçi bizleri merhamet yoksunu olan yönetimin eline bıraktı. Alın size ev deyip kenara çekilmek doğru değil. Bizi yönetimin insiyatifine bırakmak hangi vicdanlarda var. Bu ayıbı kaldırın” ifadelerini kullandı. 

CHP’Lİ ARCAK; “YAZIKLAR OLSUN” 
 
CHP Yunusemre ilçe başkanı hukukçu Yalçın Arcak ise; “Asgari ücretle geçinmeye çalışan dar gelirli vatandaşların cebine gözünüzü dikmişsiniz. Hangi kitapta yazıyor böylesi bir şey. Toki dediğin ve insanları sorunları ile baş başa bıraktığınız bu yerde vatandaşlar sineklerle savaş veriyorlar. Eczaneden yoksun yaşıyorlar. Güzel hayallerle girdikleri evlerinden pis sular akıyor. En yakın hastane 25 kilometre ötede. En yakın hastane Merkez Efendi orası da pandemi hastanesi. CBÜ hastanesi de her hastayı kabul etmiyor. Şehir Hastanesine gelince orası da 30 kilometre. İnanın Menemen Devlet Hastanesi en yakın hastane. Manisa’da oturuyor olmalarında ne anlam var ki o zaman? Yazıklar olsun. Biz sizlerin yanındayız ve yanınız da olmaya devam edeceğiz.” 
  
AKAN: “SORUNLARI ÇÖZÜN”
İyi Parti Yunusemre İlçe Başkanı Tufan Akan ise; “Kültür sanat evini gezerek gazetecilere boy boy poz verenler burasının sorunlarını görmezlikten geldiler. Toki kurduk, Toki açtık diye reklam yapmayı bırakın, sorunları çözün. Dar gelirlilerin konut sorununun çözülmesi için yapılan Tokiler’de durum gerçekten içler acısı. 900-1500 TL arasındaki doğal gaz faturaları vicdanları sızlatıyor. Bunlara birde elektrik ve su eklenince asgari ücretli dar gelirli bunun altından nasıl kalksın, nasıl geçinsin. Neyin kafasını yaşıyorsunuz.” 
Konuşmaların ardından eyleme katılan Toki sakinleri; “Yönetim istifa” sloganları attı.  

Toki sakinleri topladıkları binlerce dilekçeyi CHP Yunusemre ilçe Başkanı Yalçın Arcak’a vererek Belediye Başkanı Mehmet Çerçi’ye iletilmesini istediler. 


 


 

Editör: TE Bilişim