Manisa’nın en büyük yerleşim bölgelerinden Muradiye’de art arda medyana gelen hırsızlık olayları jandarmayı harekete geçirdi.  

Manisa’nın Yunusemre İlçesinde 2 evden hırsızlık yapan şüpheli Kırkağaç’ta yakalandı.
Olay İlçeye bağlı Muradiye Mahallesi Nergis sokak üzerinde bulunan bir evde meydana geldi.
Edinilen bilgiye göre, eve giren ve evde bulunan 3 bin lira nakit para alan şüpheli hızla uzaklaştı.
Muradiye Merkez Jandarma Karakol Komutanlığı ekiplerince çok sayıda güvenlik kamerası incelenerek şüpheli zanlı tespit edildi.
Tespit edilen şüpheli zanlının resmi emniyet ve jandarmayla paylaşıldı.
Şüpheli zanlı akşam saatlerinde Manisa’nın Kırkağaç İlçesinde polis ekiplerince yakalanarak Muradiye Jandarma Karakol Komutanlığı ekiplerine teslim edildi.
Şüpheli zanlı K.Ş. Jandarma işlemlerinin devam ettiği öğrenildi.

YAPILAN AÇIKLAMA ŞÖYLE: 

23 Ekim 2021 günü saat:09.30 sıralarında Muradiye Mahallesi Nergis Sokak No.1/1 adresindeki evden hırsızlık olayı ile ilgili olarak Yunusemre İlçe Jandarma Komutanlığınca yapılan araştırmada; Z.D. (1977/E) nin 22.10.2021 günü sabah saat 09.00 sıralarında evden ayrıldığı, akşam evine döndüğünde yatak odasında bulunan 3000 TL parasının yerinde olmadığını beyan ettiği tespit edilmiştir. Manisa İl J.K.lığı Olay Yeri İnceleme Timi tarafından yapılan incelemede evin kapı ve pencerelerinde toplam 6 adet parmak izine ulaşılmıştır.
Aynı gün ıçerisinde saat:10.30 sıralarında Muradiye Mahallesi Nergis Sokak No.12/1 adresindeki evden hırsızlık olayı ile ilgili olarak Yunusemre İlçe Jandarma Komutanlığınca yapılan araştırmada ise ; T.G.(1993/E) nin 22.10.2021 günü sabah saat 08.00 sıralarında evden ayrıldığı, akşam eve geldiğinde yatak odasında bulunan 1adet çeyrek altın,1 adet kolye,1 adet altın alyansının yerinde olmadığını beyan ettiği tespit edilmiştir.
İl Jandarma Komutanlığı OYİT ekipleri tarafından yapılan incelemede evin kapı ve pencerelerinde toplam 4 adet parmak izi ile evde şüphelinin içtiği tahmin edilen 1 adet sigara izmariti delil olarak alınmıştır.
Manisa ili Yunusemre ilçesi Muradiye Mahallesinde meydana gelen her iki evden hırsızlık olayı ile ilgili olarak Yunusemre İlçe Jandarma Komutanlığı ve Manisa İl Jandarma Komutanlığı JASAT Timi unsurlarının müşterek çalışmaları neticesinde önce şüpheli şahsın görüntülerine ulaşılmış ardından kimlik tespiti yapılarak çevre il ve ilçelerin kolluk kuvvetleri ile istişare çalışmalarına vakit kaybetmeden başlanılmıştır. Devam eden sıkı takip ve Emniyet birimleriyle yapılan koordineli çalışmalar neticesinde Manisa Kırkağaç İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından şüphe üzerine kontrol edilen K.Ş. (1991/E) Yunusemre İlçe Jandarma Komutanlığı tarafından paylaşılan görüntüler neticesinde tanınarak yakalanmıştır. Şüphelinin yapılan üst aramasında Z.D (1977/E) isimli vatandaşımızın evinden çalındığını bildirdiği 3.000 TL bulunarak Cumhuriyet Savcısının talimatı ile tahkikat dosyasına eklenerek emanete alınmıştır. Ayrıca T.G (1993/E) isimli vatandaşımızın evinden çalındığını bildirdiği 1 adet çeyrek altın, 1 adet kolye ve 1 adet altın alyans vatandaşımıza teslim edilmiştir. C.Savcısından alınan talimat ile şüpheli şahıs JASAT timleri tarafından Kırkağaç Emniyet Birimlerinden alınarak Yunusemre İlçe Jandarma Komutanlığına teslim edilmiştir. Şüpheli K.Ş (1991/E) gözaltına alınmış olup 24.10.2021 günü adli makamlara sevk edilecektir.

Editör: TE Bilişim