Manisa dün çok acı iki olaya sahne oldu. Olay dün sabah saatlerinde Manisa'nın Şehzadeler ilçesine bağlı Yarhasanlar Mahallesi'nde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre Ali Alkan (40), Avni Gemicioğlu caddesi üzerinde takip ettiği boşandığı eşi Hülya Alkan'ı pompalı tüfekle vurdu. Göğsüne saçmaların isabet ettiği Hülya Alkan, kanlar içerisinde yere yığılırken Ali Alkan aynı tüfekle kendini çenesinin altından vurarak intihar girişiminde bulundu. Çevredekilerin haber vermesi üzerine olay yerine polis ve sağlık ekibi sevk edildi. Olay yerinde yapılan ilk müdahalenin ardından ağır Hülya Alkan ve Ali Alkan ağır yaralı olarak hastaneye kaldırıldı.
Manisa Celal Bayar Üniversitesi Hafsasultan Hastanesine kaldırılan Hülya Alkan burada hayatını kaybetti. Eşini sokak ortasında vuran Ali Alkan'ın ise çenesinin tamamen parçalandığı ve hayati tehlikesinin devam ettiği öğrenildi.
SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA ÖLÜM MESAJLARI 
Eski eşi Hülya Alkan'ı pompalı tüfekle vuran Ali Alkan'ın sosyal medya hesaplarında yaklaşık bir aydır "ölüm" ile ilgili paylaşımlar yaptığı ortaya çıktı.
Manisa’da sabah saatlerinde eski eşi Ali Alkan tarafından pompalı tüfekle vurularak kaldırıldığı Hülya Alkan’ın 6 ay önce eşinden boşandığı öğrenildi. 3 çocuk sahibi olan Alkan’ın eşi Ali Alkan ile akraba oldukları için aynı soyadı taşımaya devam ettiği ortaya çıktı. Ali Alkan’ın ise hastanedeki tedavisine devam edildiği durumunun ise kritik olduğu öğrenildi.
Öte yandan eşini sokak ortasında öldüren Ali Alkan'ın sosyal medyada yaptığı paylaşımlar da dikkat çekti. Alkan'ın sürekli "ölüm" içerikli sözler paylaştığı ve cinayetten haftalar önce "Ölüm ne garip şey anne", "Kimsesiz olduğun zaman ölüm bile güzel geliyor insana" şeklinde sözler paylaştığı görüldü.
Olay Manisa’da büyük üzüntüyle karşılandı. Çiftin çocukları, ailesi ve sevenleri adeta yasa boğuldu. 

Hacıbektaşlı’ya içme suyu hattı döşendi Hacıbektaşlı’ya içme suyu hattı döşendi

AYNI AKŞAM ÇİFTE CİNAYET! BU KEZ SARUHANLI…
Bu olayın şokunu yaşayan Manisalılar aynı akşam bu kez Saruhanlı’nın Dilek mahallesinden gelen cinayet haberiyle sarsıldı. Bir kişi, tartıştığı kayınvalidesi ve kayın biraderi pompalı tüfekle vurarak öldürdü. Olay, akşam saatlerinde Saruhanlı ilçesine bağlı Dilek Mahallesi’nde meydana geldi. İddiaya göre, yaşadıkları tartışma sonrası ailesinin evine giden eşi Ömür G. ile konuşmak isteyen Salih G., kayınpederinin evine gitti. Burada eşiyle görüşemeyen Salih G. evinden aldığı pompalı tüfekle bahçede tartıştığı kayınvalidesi Nergis G. (63) ile kayınbiraderi Kemal G.’ye (38) ateş ederek olay yerinden kaçtı. Komşuların ihbarı üzerine olay yerine jandarma ve sağlık ekipleri sevk edildi. Sağlık ekipleri, anne ve oğlunun olay yerinde hayatını kaybettiğini belirledi. Jandarma ekipleri olay sonrası kaçan Salih G’nin yakalanması için geniş çaplı soruşturma başlattı.

AİLE İÇİ SORUNLAR CİNAYETLE SONUÇLANDI 
Her iki olayda ortak neden eşler arsındaki sorunların çözülememesi ve cinayete varan bir süreç. Ülkemizde özellikle boşanma aşaması ve sonrasında çok sayıda kadın öldürüldü ya da ölümden döndü. Aileler arasında mutlu başlayan evlilik süreçlerinin boşanma aşamasında neden cinayetle son bulduğu bilinmiyor. Ancak sosyal bir yaraya dönüşen aile facialarının cezalar ağırlaştırılarak önüne geçilemediği gerçeğiyle bir kez daha yüzleştik. 


 
 

Editör: TE Bilişim