Terör örgütüne yönelik soruşturma kapsamında haklarında dava açılan toplam 32'si tutuklu 138 sanıklı davada sanık sayısının fazlalığı nedeniyle ayrılan üç gruptan sonuncusu olan 7'si tutuklu 83 sanık, bir kez daha hakim karşısına çıktı.
3. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davanın duruşmasına, tutuklu sanıklar, tutuksuz sanıkların bir bölümü ile avukatları katıldı.
Tutuklu sanıklardan Ahmet A'nın avukatı, müvekkili hakkındaki suçlamaları reddederek iddianamede yer alan delillerde müvekkilinin parmak izinin bulunmadığını, deliller üzerindeki kriminal inceleme raporunun beklenmesini ve müvekkilinin tahliyesini talep etti. 
Bazı tutuksuz sanıklar da ticaretle uğraştıklarını öne sürerek yurt dışındaki müşterilerine gidebilmek için haklarındaki yurt dışı çıkış yasağının kaldırılması talebinde bulundu.
Mahkeme heyeti, tutuklu sanıklardan Yusuf S'nin sağlık sorunları nedeniyle tahliyesine, diğerlerinin tutukluluk hallerinin devamına ve davanın bir sonraki duruşmasının 12 Aralık'ta görülmesine karar verdi.
- Dava 3 gruba ayrılmıştı
Manisa'da "silahlı terör örgütü kurma veya yönetme", "terör örgütüne üye olma", "terör örgütü propagandası yapma" ve "Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu'na muhalefet" gibi 39 farklı suçu işledikleri iddiasıyla 138 kişi farklı zamanlarda gözaltına alınmış, 32'si tutuklanmıştı.
Sanık sayısının fazlalığı nedeniyle 3 gruba ayrılan davanın 6'sı tutuklu 25 sanığı kapsayan duruşmasında haziran ayında karar çıkmış, 21 sanığın bir yıl ile 13 yıl arasında değişen hapis cezalarına çarptırılmasına, 3'ünün beraatine, bir sanığın dosyasının ayrılmasına hükmedilmişti.
Davanın 19'u tutuklu 30 sanığı kapsayan duruşmasında ise eylül ayında karar çıkmış, 24 sanığa 1 yıl 8 ay ile 7 yıl 6 ay arasında değişen hapis cezaları verilmiş, 6 sanık hakkında da hükmün açıklanması geri bırakılmıştı.
Editör: TE Bilişim