CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ankara'nın Çubuk ilçesinde, şehir er Yener Kırıkcı için düzenlenen cenaze törenine katıldı.
Törenin ardından CHP lideri bir grubun saldırısına uğradı. Arbede yaşanması üzerine güvenlik görevlileri olaya müdahale etti.

DURUMU İYİ
Güvenlik güçleri Kılıçdaroğlu'nu çevredeki bir eve götürdü. Kılıçdaroğlu, polis kontrolünde evde tutuluyor. 
CHP liderinin durumunun iyi olduğu bildirildi. 
Güvenlik güçleri, evin çevresinde toplanan kalabalığın dağıtılması için çalışma başlattı.

CHP'Lİ GÖK: ARBEDEDE HEPİMİZ BİR YERE SAVRULDUK
CHP'li Levent Gök, Kılıçdaroğlu'na yapılan saldırıya ilişkin, "Yaşanan arbedede hepimiz bir yere savrulduk. Kemal bey iyi, güvenli bir yere alındı. Soğukkanlı olmalıyız. Genel başkanımız bir açıklama yapacaktır" dedi.
ANKARA VALİLİĞİ: YASAL İŞLEM BAŞLATILDI
Ankara Valiliği, Kılıçdaroğlu'na saldırı olayıyla ilgili yasal işlem başlatıldığını duyurdu. 
Valilik açıklamasında, "Çubuk ilçemizde icra edilen şehit cenazesi töreninde CHP Genel Başkanı Sayın Kılıçdaroğlu’na yönelik müessif protesto eyleminin önlenmesine yönelik gerekli güvenlik tedbirleri alınmış olup olayın sorumluları hakkında yasal işlemlere başlanılmıştır" denildi.

MANİSA'DAN TEPKİLER 
Manisa'dan da bir çok kişi ve kurum salıdırıyı kınayan mesajlar yayımladı. 
CHP MANİSA İL BAŞKANLIĞI: "Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'na şehit cenazesinde yapılan alçakça saldırıyı kınıyoruz. Bu saldırının tek açıklaması şerefsizliktir. Sorumluları hakettiği cezayı alana kadar takipçisi olacağız."
AK PARTİ İL BAŞKANI BERK MERSİNLİ:"CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na yapılan saldırıyı kınıyor, geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz."
ŞEHZADELER BELEDİYE BAŞKANI ÖMER FARUK ÇELİK: "Bugün Ankara’da şehidimizin cenazesinde, CHP Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’na yönelik gerçekleştirilen şiddet eylemini büyük üzüntü ile kınıyorum. Türkiye’nin birlik ve beraberliğine kasteden bu provakasyona karşı milletçe bize düşen, sağduyuyla hareket edip, bu çirkin hadiseye karşı her birlikte aynı tepkiyi vermektir. İnanıyorum ki Türkiye Cumhuriyeti devletimiz bu saldırıyı gerçekleştirenleri en kısa sürede hakettikleri cezaya çarptıracaktır. CHP Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’na geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum."
YUNUSEMRE BELEDİYE BAŞKANI MEHMET ÇERÇİ: "CHP Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik menfur saldırıyı kınıyor, kendisine geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum."
İYİ PARTİ MANİSA İL BAŞKANI HASAN ERYILMAZ: "Terör örgütün temsilcilerini Dolmabahçe’de ağırlayan, Onlar istedi diye Andımız'ı yasaklayan, Pkk'yı Habur’da kırmızı halı ile karşılayan grup bugün Şehit cenazesinde Kılıçdaroğluna saldırdı.Yazıklar olsun Türk milletini bölemeyeceksiniz..." 



 
Editör: TE Bilişim