Aydın'ın Kuşadası ilçesinde, merkez üssü Kuşadası Körfezi olan 4.7 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Deprem Çevre kentler İzmir, Manisa’da da hissedildi. Depremden sonra sosyal paylaşım sitesi Twitter’da deprem hastagiyle birçok vatandaş depremin etkisiyle uykularından uyandıklarını yazdı. Gece boyu sosyal medyada konuşulan kuşadasındaki depremin 4.7 olmadığına inananlar da yok değildi. Hem İzmir hem de Manisa’dan birçok kişi depremin etkisini hissedip sosyal medyaya yorum yağdırdı. 

Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü'nün verilerine göre saat 04.30 sıralarında merkez üssü Kuşadası Körfezi olan, yerin 8.3 kilometre derinliğinde 4.7 şiddetinde deprem meydana geldi. AFAD ise depremi 4,4 büyüklüğünde olarak açıkladı. Depremin ardından büyüklükleri 1.2 ile 2.5 arasında değişen 5 artçı sarsıntı meydana geldi.

Can ve mal kaybının yaşanmadığı deprem çevre il ve ilçelerde de hissedildi. 4.7 şiddetindeki merkez üssü kuşadası olan depremin çevre illerden de fazlasıyla hissedilmesi panik yarattı.  Özellikle İzmir ve Manisa’da da hissedilen deprem sonrasında uykularından uyanan vatandaşlar sosyal medyaya yorum yağdırdı. 






 
Editör: TE Bilişim