Eğitim ve Yayın Dairesi Başkanlığı’nın koordinasyonunda, Manisa İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nün organizasyonuyla gerçekleştirilen 2019 yılı kamp programı etkinliklerinin bu yıl ki teması “Sıfır Atık” olarak belirlendi. Bu kapsamda israfın önlenmesi, kaynakların daha verimli kullanılması, oluşan atık miktarının azaltılması,  etkin toplama sistemlerinin önemi,  atıkların geri dönüştürülmesi,  atık önleme yaklaşımının benimsenmesi konularında Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nün de işbirliğiyle, tarım kampına katılan çocuklarımıza farkındalık eğitimleri verilmesi, faaliyet ve etkinliklerin yapılması hedeflendi.
İl Müdürlüğü 15 Temmuz Şehitler Toplantı Salonunda düzenlenen törenle “Lider Çocuk Tarım Kampı” etkinliğinin açılışı yapıldı. Törene Manisa İl Tarım ve Orman Müdürü Metin Öztürk, Müdür Yardımcıları Melikşah Taşkın, Mustafa Gündoğar, Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdürü Lütfi Kaymak, Necatibey İlköğretim Okulu Müdür Yardımcısı Beyhan Bayram, Çevre ve Şehircilik İl Müdür Vekili Melih Kara,  Kamp Sorumlusu Tuba Kavukçu, kurum personelleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Lider Çocuk Tarım Kampı, Necatibey İlköğretim Okulundan 25 öğrenci ve 3 gözetici öğretmenin katılımıyla gerçekleştirildi.  Manisa İl Tarım ve Orman Müdürü Metin Öztürk, “Bakanlığımızca her yıl ilköğretim 4. Sınıf öğrencilerine, “hayatın merkezinde tarım, tarımın merkezinde çocuk” ilkesinden yola çıkarak doğa bilinci ve çevre farkındalığı kazandırmak, tarladan sofraya gıda üretim teknolojileri ve gıda güvenilirliği hakkında bilgi vermek amacıyla Lider Çocuk Tarım Kampı gerçekleştirilmekte ve belirlenen temaya dikkat çekilmektedir. İl Müdürlüğü olarak bu tarz etkinlikleri önemsiyoruz. Bu yılki kampımızda amacımız; çocuklarımıza doğa bilinci ve çevre farkındalığını kazandırmak, israfın önlenmesi, kaynakların daha verimli kullanılması, oluşan atık miktarlarının azaltılması ve geri dönüşüme gönderilmesi bilincinin oluşmasını sağlamak olacaktır” dedi.

İl Müdürlüğü tanıtım filminin izlenmesi ile başlayan ve iki gün süren etkinliklerde, Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü konu uzmanlarınca çocuklara sıfır atık, çevre bilinci ve israfın önlenmesi konularında bilgiler verildi. Eğitim alan çocuklar, doğada atık toplama etkinliğine katıldılar. Çocuklara animasyon gösterileri ve “Balon Patlat Hediyeni Kap” yarışması düzenlendi. Balon patlatma yarışmasında çocuklar oldukça eğlenceli dakikalar geçirirken kazananlara hediyeleri verildi. Yarışmanın ardından kamp öğrencileri Şehzadeler Parkı’nda doğayı tanıma ve atık toplama konularını uygulamalı görerek, eğlenceli bir gezi gerçekleştirdiler.   Kampa katılan öğrencilere katılım belgelerinin verilmesiyle kamp süreci sona erdi. Lider çocuklar unutamayacakları anılar ve eşsiz bilgilerle okullarına döndüler.

Editör: TE Bilişim