20:36 FUAT OKTAY: KADIN OLDUĞUNU DEĞERLENDİRİYORUZ
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, patlamanın gerçekleştiği İstiklal Caddesi'nde incelemelerde bulundu.
İncelemenin ardından Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, patlamaya ilişkin açıklama yaptı.
Oktay açıklamasında "Kadın olduğunu değerlendirdiğimiz bir saldırganın bombayı patlatması sonucu oluşan bir terör eylemi olduğunu değerlendiriyoruz. Gerekli değerlendirmeler yapılıyor. An itibari ile 4'ü olay yerinde olmak üzere toplam 6 kişi hayatını kaybetti. 81 yaralımız var bunların 2'sinin durumu ağır. Tabi emniyet güçlerimiz gerek savcılarımız gerekli soruşturmayı yürütüyorlar. Son ana kadar olayın takipçisi olacağız. Biz kararlıyız bu olayların arkasında her kim varsa sonuna kadar. Sınırların içinde değil dünyanın öbür ucunda da olsa diğerleri gibi yakalanıp cezalandırılacaktır. Türkiye eski Türkiye değil bunu herkes bilsin. Bölgesinde ve dünyada söz sahibi olan Türkiye'ye kimse bu tarz eylemler yapamaz. Bu olayı çok yakın zamanda çözeceğiz. Arkasında kim varsa hesabı sorulacaktır." dedi. 
19:21 BOZDAĞ: 8 CUMHURİYET SAVCISI VE 2 CUMHURİYET BAŞSAVCI VEKİLİ GÖREVLENDİRİLDİ
Patlamaya ilişkin Adalet Bakanı Bozdağ da bir açıklamada bulundu.
Bozdağ, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "İstanbul Beyoğlu ilçesi İstiklal Caddesinde meydana gelen patlamada hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet; yakınlarına başsağlığı ve sabır,yaralılara acil şifalar diliyorum. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı patlamayla ilgili adlî tahkikat başlatmıştır. Soruşturmanın etkin yürütülmesi için sekiz Cumhuriyet Savcısı ve iki Cumhuriyet Başsavcı Vekili görevlendirilmiştir. Hadise bütün yönleriyle etkin bir şekilde soruşturulmaktadır. Güvenlik güçlerimizin kısa sürede fail ya da failleri tespit edip yakalayacağından, soruşturma sonucunda da hadisenin bütün boyutları ile aydınlatılacağından hiç kimsenin şüphesi olmamalıdır." ifadelerini kullandı.
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı patlamayla ilgili adlî tahkikat başlatmıştır.

Soruşturmanın etkin yürütülmesi için sekiz Cumhuriyet Savcısı ve iki Cumhuriyet Başsavcı Vekili görevlendirilmiştir.

İyi Partili İksir: “Hemşehrilerimizin teveccühü ile birlikte kazanacağız” İyi Partili İksir: “Hemşehrilerimizin teveccühü ile birlikte kazanacağız”

Hadise bütün yönleriyle etkin bir şekilde soruşturulmaktadır.
18:59 KOCA: YARALILARIN TEDAVİSİ DEVAM EDİYOR
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, “Yaralıların tedavisi hastanelerimizde devam ediyor” dedi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda “İstiklal Caddesi'ndeki patlamada 6 kişi hayatını kaybetti, 53 yaralımız var. İlk müdahaleler olay yerine ulaşan ekiplerce yapıldı. Yaralıların tedavisi hastanelerimizde devam ediyor. Hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet diliyorum, yaralılara geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum” ifadelerini kullandı.
İstiklal caddesindeki patlamada 6 kişi hayatını kaybetti, 53 yaralımız var. İlk müdahaleler olay yerine ulaşan ekiplerce yapıldı. Yaralıların tedavisi hastanelerimizde devam ediyor. Hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet diliyorum, yaralılara geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum.
18.41 KALIN: OLAY ÇOK YÖNLÜ OLARAK İNCELENMEKTE
Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, “Hiçbir saldırı Türkiye’nin azim ve direncini kıramayacaktır” dedi.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda “İstiklal Caddesi'nde meydana gelen patlamada hayatını kaybeden kardeşlerimize Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum. Olay çok yönlü olarak incelenmektedir ve tüm boyutlarıyla ortaya çıkartılacaktır. Hiçbir saldırı Türkiye’nin azim ve direncini kıramayacaktır” ifadelerini kullandı.
İstiklal caddesinde meydana gelen patlamada hayatını kaybeden kardeşlerimize Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum.

Olay çok yönlü olarak incelenmektedir ve tüm boyutlarıyla ortaya çıkartılacaktır.
Hiçbir saldırı Türkiye’nin azim ve direncini kıramayacaktır.
18:30 BTK'DAN SOSYAL MEDYADA BANT DARALTMA UYGULAMASI
Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK), Taksim'de meydana gelen patlama sonrası ortaya çıkan aykırı görüntülere ilişkin sosyal medya platformlarında bant daraltma uygulaması yapıldığını duyurdu.
Edinilen bilgiye göre, Taksim’de meydana gelen patlama sonrası ortaya çıkan basın etiğine aykırı görüntüler ve terör içerikleri için ilgili birimlerin talebi üzerine Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK), tarafından ülke geneli sosyal medya platformları için bant daraltma uygulaması yapıldı.
18:15 CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN: CAN KAYBI 6 OLDU, 53 YARALI
Cumhurbaşkanı Erdoğan İstiklal Caddesi'ndeki patlamada can kaybının 6'ya yükseldiğini, 53 kişinin yaralandığını duyurdu.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, 15-16 Kasım tarihlerinde Bali'de düzenlenecek 17'nci G20 Liderler Zirvesi'ne katılmak için Endonezya'ya gitmek üzere havalimanına gitti. Burada açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Taksim'de gerçekleşen patlama ile ilgili de açıklamalarda bulundu. Erdoğan, Taksim'de meydana gelen patlamayla ilgili "16.20 sularında İstiklal Caddesi'nde meydana gelen bombalı saldırıda vefat eden kardeşlerimize Allah'tan rahmet yaralılara acil şifalar diliyorum. Hain saldırının hemen akabinde olay yerine hemen emniyet ve sağlık birimleri sevk edilmiş yaralılarımızın süratle çevredeki hastanelere intikali sağlanmıştır. Devletimizin ilgili birimleri bu kalleş saldırının faillerini ve arkasındakileri ortaya çıkarmak için çalışmalarını sürdürmektedir. Türkiye'yi ve Türk milletini terörle teslim alma çabaları dün olduğu gibi bugün ve yarın da hedefine ulaşamayacaktır. Milletimiz İstiklal Caddesi'ndeki olayın önündeki ve arkasındaki olayın önündeki ve arkasındaki tüm unsurlarıyla ortaya çıkartılarak faillerinin hak ettikleri şekilde cezalandırılacağından emin olsunlar. İstanbul Valimizden intikal eden rakam 4'ü olay yeri 2'si ise hastanelerde olmak üzere 6 vefat söz konusu. Yaralı sayımız ise, 53. Bunun dışında çizikti vesaire gibi farklı rakamlar gelebilir. Bu rakam valimizden bizzat aldığım rakamdır. Bunlar üzerinde de hastanelerde gerekli müdahaleler yapılmıştır. Yapılıyor. Öyle zannediyorum ki, kısa zamanda bu vatandaşlarımız da taburcu edilecektir" ifadelerini kullandı. 
'TERÖR KOKUSU VAR'
Toplantıda gazetecilerin de sorularını yanıtlayan Erdoğan, Taksim'deki patlamanın terörle bağlantısına ilişkin soruya, "Şu an itibariyle ilk incelemelerde, kesin olarak bu terördür dersek belki yanlış olur ama ilk gelişmeler, ilk valimin bize aktardığı bilgi burada bir terör kokusu var. Şu an itibariyle oradaki kaçışmalar falan. Bir kadının bu işte rol oynadığı noktasında ilk tespitler. Gerek İstanbul Emniyet Müdürümüz gerek kamera incelemeleri bunlar devam ediyor. Bunların sonunda nihai kararı inşallah vereceğiz" yanıtını verdi.
İstiklal Caddesi’nde meydana gelen bombalı saldırıda vefat eden kardeşlerimize Allah’tan rahmet, yakınlarına sabır, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum.
Ülkemize, milletimize, İstanbul’umuza geçmiş olsun.
EMİNE ERDOĞAN: YÜREĞİMİZE ATEŞ DÜŞTÜ
Emine Erdoğan, İstiklal Caddesi'nde meydana gelen patlamaya ilişkin sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "İstiklal Caddesinde meydana gelen patlama haberiyle yüreğimize ateş düştü. Kaybettiğimiz vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, ailelerine başsağlığı, yaralılara acil şifa diliyorum. Ülkemize geçmiş olsun." ifadelerini kullandı.
İstiklal Caddesinde meydana gelen patlama haberiyle yüreğimize ateş düştü.
Kaybettiğimiz vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, ailelerine başsağlığı, yaralılara acil şifa diliyorum.Ülkemize geçmiş olsun.
18:13 BEŞİKTAŞ-ANTALYASPOR MAÇI ERTELENDİ
İstiklal Caddesi'ndeki patlama sonrası Vodafone Park'ta oynanması planlanan Beşiktaş-Antalyaspor ileri bir tarihe ertelendi.

Editör: TE Bilişim