HABER: AHMET ÜNSAL 

Yunusemre Belediye Meclis toplantısında Boğaziçi gerginliği yaşandı. Meclisin başlangıcında grup başkan vekillerine verilen sözler sırasında sıra kendisine gelen CHP grup başkan vekili Bülent Mersinli, “Buradan Türkiye’nin en zeki öğrencilerinin olduğu Boğaziçi Üniversitesi çocuklarına selam olsun” sözlerinin ardından Belediye Başkanı Mehmet Çerçi, “Bunun yeri burası değil. Gözaltına alınanların büyük çoğunluğu öğrenci değil. Uç örgütler var. Ben kınıyorum” çıkışında bulundu. 
Mersinli ve Çerçi arasındaki sözlü tartışma ile birlikte Yunusemre Belediye Meclisi karıştı. Ak Parti ve MHP’li meclis üyelerinin tepkisine bu kez de İYİ Partililerin yanıt vermesiyle mecliste tansiyon tavan yaptı. 
Başkan Mehmet Çerçi, bulunduğu yerden ayağa kalkarak “Haddini bil burası meclis burada genel siyasi konuları konuşamazsınız. Derhal dışarı çıkın.” sözlerinin ardından bu kez de CHP Grup Başkan Vekili Mersinli; “Asıl terörist sevicileri sizlersiniz.” yanıtı geldi.
Devreye İYİ Parti Yunusemre İlçe Başkanı ve Meclis Grup Başkan Vekili Tufan Akan girerek Çerçi’yi sakinleştirmeye çalıştı. 
Gerginlik devam edince CHP ve İYİ Partili meclis üyeleri toplantı salonunu terk ettiler. Meclis toplantısı da Ak Parti ve MHP partili meclis üyeleri ile devam etti. 
 

Editör: TE Bilişim