Şehzadeleri etkisi altına alan sağanak nedeniyle zaman zaman DSİ kanallarında tıkanmalar yaşandı. Nurlıpınar Mahallesi’nden geçen DSİ kanalında da yaşanan tıkanmaya Şehzadeler Belediyesi, Manisa Büyükşehir Belediyesi ile MASKİ ekipleri anında müdahale ederek, olası bir taşkının önüne geçti.  Çalışmaları Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, MASKİ Genel Müdürü Ramazan Burak Aslay yakından takip etti.  Bölgede incelemelerde bulunan Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik,  DSİ açık kanalından gelen suların kapalı bölüme geçişi sırasında tıkanma yaşandığını ifade ederek “Sağanak yağışın etkili olduğu ilk andan itibaren Şehzadeler Belediyesi ekipleri olarak sahadayız. Şuanda Nurlupınar Mahallemizde Manisa Büyükşehir Belediyesi ve MASKİ ekipleri ile birlikte çalışmalarımızı yürütüyoruz. Kanallara atılan evsel atıklar nedeniyle kanallarımızda tıkanmalar yaşanıyor. Ekiplerimiz olası bir taşkına neden olmadan tıkanıklara anında müdahale ediyor. Vatandaşlardan ricamız evsel atıkları DSİ kanallarına atmamalarıdır.” dedi.

EKİPLER SABAHA KADAR NÖBETTE

Başkan Çelik,  etkili olan sağanak nedeniyle Şehzadeler Belediyesi ekiplerinin teyakkuzda olduğunu hatırlatarak “ Vatandaşlarımız acil bir durum ile karşılaştıkları zaman  4449045 nolu telefondan Beyaz Masa birimimize ulaşabilirler. Ekiplerimiz, iş makinalarımız sabaha kadar nöbette olacaklar. ” şeklinde konuştu.

MASKİ Genel Müdürü Ramazan Burak Aslay da şehre düşen yağış miktarının geçen yılın Şubat ayının toplamından daha fazla olduğunu dile getirerek “Belli noktalarda zaman zaman tıkanmalar yaşanıyor. Ekiplerimizle sahadayız anında müdahale ediyoruz. Vatandaşlarımız mümkün olduğunca DSİ kanalları yakınından geçen yolları kullanmasınlar.” dedi. 

Editör: TE Bilişim