Manisa’nın Şehzadeler ilçesine bağlı Aşağı Çobanisa Mahallesi’nde yaşayan Hayati Güner ve Ayten Güner çiftçi, 44 yıldır ölü olarak bildikleri kızlarının hasretini çektiler. Güner ailesi geçen yıl aldıkları bir haberle adeta hayatının şokunu yaşadı. Kızlarının yaşadığını öğrenen aile şimdi ismini bile koyamadıkları evladına kavuşmayı istiyor. 17 Kasım 1975 yılında anne ve baba olma ümidiyle gittikleri hastaneden gözü yaşlı eli boş döndüler. Güner ailesi dünyaya gelen evlatlarının ne ölüsünü alabildi, ne de dirisini. Ailenin bir kızının dünyaya gelmesinin ardından hastane odasına bir hemşire girdi. İşte ne olduysa o andan sonra oldu. 
BİZE ÖLDÜ DEDİLER 
Anne Ayten Güner, “Yıkadılar, çektiler 3 kilo 800 gram. Yıkadı giydirdi onu açık mavi gibi bir pamukluya eskiden bu kadar şeyler yoktu. Kadın aldı onu gözümün önünden o tarafa götürdü. Nereye götürüyorsun dedim kardeş. Dedi senin çocuk öldü. İyi de öldü, yıkadın, çektin orada çocuk bana bakıp duruyor. Öldü dediler. Ne ölüsünü verdiler, ne dirisini verdiler” dedi. 
KIZLARI ANNE VE BABALARINI TV’DE ARAMAYA BAŞLAMIŞ
Güner ailesi yıllar sonra bir şok daha yaşadı. Öldü olarak bildikleri kızları anne ve baba Güner’i TV programlarına çıkarak aramıştı. Anne Ayten Güner, “2 sene önce anjiyo almaya gittim Celal Bayar’a. Damar yolu açacak hemşire. Yanımda da bir hasta bayan yatıyor. Abla Ayten Güner sen misin be. Ya dedi bir haftadan beri seni iki tane çocuğu varmış kızınmış arıyordu dedi. Valla dedim duymadık biz hiç öyle bir şey” diye konuştu. 
ÖLMEDEN ÖNCE BİR KEZ OLSUN KIZINI GÖRMEK İSTİYORLAR
Kızının yaşadığını öğrenen Güner ailesi o günden bugüne hastalıklarla boğuştuklarını söyleyen Güner, “Hep ölü bildik. Şok oldum hastanede. Sıkıntıdan damarlarımdan anjiyo oldum. Anjiyoya gittim ya teyze diyor vuruyor ayaklarıma sıkıntıdan, stresten stres oldum duyunca” dedi. Anne Güner aradan neredeyse yarım asır geçmesine rağmen kızını hala dün gibi hatırlıyor. Güner, “Kızım gözümün önünde duruyor. Bilmiyorum artık onu görünce nasıl tepki vereceğim, bayılacağım mı sevinçten. Dünyaları bağışlayacaklar” diye konuştu.  Baba Hayati Güner, “Evlat her şeyden tatlı. Gece gündüz ağlıyorum” dedi.  İki çocukları daha olan Güner ailesinin tek bir isteği var. O da ölmeden önce bir kere bile olsa kızlarını görebilmek.

Editör: TE Bilişim