Bu fotoğrafta görünen yolu bilmeyen var mı Manisa'da? Şehzadeler ilçesinde kalan, Manisa'nın tarihiyle özdeşleşmiş Mesir saçımının yapıldığı, Cihan padişahı Kanuni Sultan Süleyman'ın annesi adına yaptırılan Sultan Camisinin tam önü.  Kent merkezini Kara

Bu fotoğrafta görünen yolu bilmeyen var mı Manisa'da?
Şehzadeler ilçesinde kalan, Manisa'nın tarihiyle özdeşleşmiş Mesir saçımının yapıldığı, Cihan padişahı Kanuni Sultan Süleyman'ın annesi adına yaptırılan Sultan Camisinin tam önü. 
Kent merkezini Karaköy semtine bağlayan, halk arasında ördekli park olarak bilinen Sultan parkının önündeki kavşak. 
Bu yolda 'Yukarı tükürsen bıyık, aşağı tükürsen sakal' durumunun olduğunu da bilmeyen yoktur! 


Yaklaşık 1 yıl önce UKOME (Manisa Büyükşehir Belediyesi Ulaşım ve Koordinasyon Merkezi) tarafından İl Trafik Komisyonunda alınan kararlar gereğince bu yola tam üç adet trafik lambası konuldu. 
- Bunlardan ilki Ulupark ve Ali Rıza Çevik Okulunun oradan Sultan Camisine gelen yolun sonuna! Yani 
İbrahim Gökçen Bulvarı sonuna. 
- İkincisi Sultan Camisinin tam karşısındaki Kuyumcular Çarşısının üst tarafındaki bit pazarı yoluna! Yani Çarşı Bulvarının sonuna.  
- Diğeri ise Mimar Sinan Heykelinden aşağıya doğru dönen ve Müzeden gelen sürücüler içindi. Yani Murat Caddesinin başına. Bir diğer değişle İzmir Caddesine. 
Trafiği rahatlatmak, servis güzergahı olan bu yollarda olası bir kazayı önlemek ve sıkışıklığı gidermek adına alınan bu karar önceleri beğeni topladı.  
Lambalar koordineli şekilde çalıştırıldı. Bir sorun ve kaza yaşanmaması için aşağı ve yukarı konulan lambalar Kırmızı yanarken Çarşı bulvarı sonuna konulan ışık yeşil yanacaktı. 
Düşünülen uygulandı ve sürücüler bir süre rahat etti. Ancak daha sonra araba kullanan herkes anladı ki! Bu yolda bir tuhaflık var. 
Nedeni ise eğer bir sürücü müze istikametinden gelip, Uluparka ayrılan yola gidecekse, Karaköy istikametinden gelen ve bit pazarına doğru gidecek olan bir araçla tam ışıkları geçince çapraz durumda kalıyordu. 
Hal böyle olunca Fabrika servisleri ışıkları geçip, bit pazarına dönemez oldu. Çünkü diğer bir sürücünün istikameti Ulupark yönüydü. Buna gün içinde her 15 dakikada bir o yoldan geçen Belediye otobüslerini de katarsak, zaman zaman trafiği rahatlatmak üzere konulan lambaların trafik çilesi haline geldiğine şahit olduk. Maddi hasarlı trafik kazaları oldu. Yeşili beklemeden Sarıda geçen sürücüler kaza yaptı, yayalara çarptı. 
Daha geçen gün yine ışıklarda meydana gelen maddi hasarlı trafik kazasında bir sürücünün isyanı Sultan Camisinin önünde yankılandı: "Kaza yapılamayacak yolu kaza yapılır hale getirmişler. Bu yoldan geçerken arabayı, ehliyeti yakarsın sinirden"


İNCELEME YAPILACAK! 
Sorumlu habercilik anlayışımız gereği konuyu muhataplarına UKOME'ye sorduk. Yetkililer trafik lambalarıyla ilgili kendilerine de ulaşan şikayetler olduğunu doğruladı. Güzergahlar üzerinde çalışma ve inceleme yapılacağını söylediler. Gerekirse Mimar Sinan Heykelinden aşağıya doğru dönen ve Müzeden gelen sürücüler konulan ışıkların olduğu yol tek şeride indirilecek. 
Umarım bu yolda gereken önlem bir an önce alınır ve insanların sinir sistemiyle oynayan bu kavgaşa çözüm bulunur!