Manisa'nın Alaşehir İlçesi'nde, yolcu treninin kontrolsüz hemzemin geçitte çarptığı midibüste yaşamını yitiren üzüm işçisi altı kadın toprağa verildi.

Kasasında tarım işçisi taşıyan kamyonet ile şerit ihlali yapan süt tankerinin Manisa'nın Gölmarmara ilçesine bağlı Hacıveliler Köyü yakınlarında çarpıştığı kazada 13 kadın toplam 15 kişi ölmüştü. Aradan geçen bir yılın ardından, yine Manisa'da bu kez Alaşehir'de yaşanan katliam gibi bir ikinci kaza, yürekleri dağladı. Alaşehir'in Akkeçili Mahallesi'ndeki hemzemin geçitte, dün (cuma) saat 12.00'de meydana gelen kazada; İzmir- Uşak seferini yapan yolcu treni, iddiaya göre, bariyerlerin bulunmadığı hemzemin geçitten kontrolsüz geçiş yapan Vahdet Sırçak'ın kullandığı 45 J 4759 plakalı, üzüm işçilerini taşıyan midibüse çarptı. Kazada iki çocuk annesi Elif Boğa (37), iki çocuk annesi Tülay Ak (30), bir çocuk annesi Gamze Özçoban (21), iki çocuk annesi Fatma Çataldere (67), bir çocuk annesi Güllü Karaman (43) ve iki çocuk annesi Hayriye Çakmak (50) öldü. Kazada 22 kişi ise yaralandı. Ambulanslarla çevre hastanelere kaldırılan yaralılar, tedaviye alındı.

KAPASİTESİNİN ÜSTÜNDE TAŞIMIŞ
Kazanın ardından yine kurallara yeteri kadar önem verilmediği ortaya çıktı. Midibüs şoförü Vahdet Sırçak'ın, treni görmesine rağmen geçebileceğini düşünerek hemzemin geçite girdiği öne sürüldü. Bunun yanında 24 kapasiteli midibüste şoförle birlekte 28 kişinin bulunması kapasitenin üstünde bir taşımacılığı da gözler önüne serdi.

TOPRAĞA VERİLDİLER
Yaşamını yitirenlerden Fatma Çataldere, Gamze Özçoban ve Tülay Ak, dün (cuma) akşam Alaşehir'de son yolculuklarına uğurlandı. Fatma Çataldere merkezdeki Pazar Camii'nde, Gamze Özçoban Çağlayan Mahallesi'nde, Tülay Ak ise Sarıpınar Mahallesi'ndeki camilerde ikindiden kılınan namazların ardından yine mahallelerindeki mezarlıklarda toprağa verildi.

Bugün de üç kişi toprağa verildi. Elif Boğa ve Hayriye Çakmak Alaşehir'den, Güllü Karaman ise İzmir'den son yolculuğuna uğurlandı. Elif Boğa, Şeyh Sinan Mahallesi'ndeki camide, Hayriye Çakmak ise Beşeylül Mahallesi'ndeki Yunus Emre Camisi'nde, dayıbaşı olan Güllü Karaman ise İzmir'de öğlende kılınan cenaze namazlarının ardından toprağa verildi.
Cenaze namazlarına yaşamını yitirenlerin yakınları ve kentin ileri gelenleri ile vatandaşlar katıldı. Ölenlerden Elif Boğa'nın cenaze namazına katılanlar arasında Alaşehir Kaymakamı Osman Bilgin, Alaşehir Belediye Başkanı MHP'li Gökhan Karaçoban da yer aldı.
Editör: TE Bilişim