Alaşehir Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ekipleri, Toplum Sağlığı Ekipleri ve İlçe Gıda Tarım Mühendislerince ortaklaşa yürütülen denetimlerde; eğitim kurumları bünyesinde faaliyet gösteren kantinler, yemekhane, büfe ve çay ocakları denetlendi.

Yapılan denetimler kapsamında dengesiz beslenmeye ve şişmanlığa (obezite) sebep olabilecek yiyecekler, enerji yoğunluğu yüksek ancak besin değeri düşük olan gazlı, aromalı içecekler ile kızartma ve cips gibi ürünlerin satışının yapılmasının engellendiği öğrenildi.

Denetimler esnasında; yerinde yapılan kontrollerden memnuniyet duyan öğrenci velileri ile okul aile birlikleri söz konusu teftişlerin periyodik aralıklarla kesintisiz devam edilmesi temennisinde bulundular.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Alaşehir Zabıta Müdürü Erol Kacar, “Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımız söz konusu olunca Belediye Başkanımız Sayın Dr. Gökhan Karaçoban’ın hassasiyeti bir kat daha artmaktadır. Bu kapsam dahilinde denetimlere iştirak eden tüm ekiplerimizin de aynı duyarlılıkta olduğuna bizzat şahit olmaktan dolayı çok mutluyum. Zira çocuklarımız; zamanlarının büyük bir kısmını eğitim kurumlarında geçirmekte ve en az bir öğünlerini de bu eğitim kurumlarının bünyesinde faaliyet gösteren yemekhane, kantin, büfe ve çay ocağı gibi yerlerden temin etmektedirler. Dolayısıyla bu ve bunun gibi gıda işletmelerinin hijyen şartları tarafımızdan önemsenmektedir. Denetimlerimiz de aynı bilinç ve şuurla yapılmakta olup; yıl boyunca da belirsiz aralıklarla devam edecektir.” dedi.

Editör: TE Bilişim