Alaşehir Devlet Hastanesi’ne meme altında çıkan küçük tümör şikayetiyle gelen iki çocuk annesi 54 yaşındaki Şengül Candan genel cerrah polikliniğinde Manisa Devlet Hastanesi Genel Cerrahı Dr. Güvenç Diner yapılan muayene sonucu her iki memede de aynı anda kanser olduğu görüldü. Hastasına durumu anlatan Dr. Diner, tedavisinin erken teşhis nedeniyle mümkün olabileceğini ve hemen tedaviye başlanılması gerektiğini belirtti. Tedaviyi kabul eden Candan, hemen ameliyata alındı. Alaşehir Devlet Hastanesi’nde ilk kez yapılan bir operasyon ile her iki memenin de üçte birlik bölümleri alındı. Hastanın onkolojik tedavisi takip edilecek. Başarılı operasyonun ardından açıklamalarda bulunan Dr. Diner, "Her iki tarafta bilateral invozorduktal meme karsinomuyla bize başvuran hastamızı ameliyat ettik. Son dönemlerde güncel tıbbi gelişmelerle birlikte daha çok kullanılmaya başlanan meme koruyucu cerrahi ve koltuk altı temizlenerek tümör ameliyatını gerçekleştirdik. Hastamızın tedavi şekli gayet iyi geçti. Onkolojik tedavisini sürdüreceğiz" dedi.

Sağlığına yeniden kavuşacak olmanın mutluluğunu yaşayan Şengül Candan ise, "Göğsümde yaşanan şişlik belirtisiyle hastaneye geldim. Doktorumuz hastalığımı söyledi. Ameliyat oldum. Ameliyatım iyi geçti. Alaşehirimiz’de böyle doktorlar varken, İzmir, Denizli, Manisa gibi dışarılara gitmenin bir anlamı yok. Doktorumuzdan Allah razı olsun" diye konuştu.

Alaşehir Devlet Hastanesi’nde bir ilkin gerçekleştirildiğini belirten, Alaşehir Devlet Hastanesi Başhekimi Operatör Dr. Orhan Kırmalı "Alaşehir’de hastalarımıza daha iyi hizmet verebilmek için bu tür özellikleri olan ameliyatların hastanemizde yapılabilmesi, dolayısıyla hastalarımızın hastanemize daha fazla sahip çıkmasında yararlı olacaktır. Bizler verdiğimiz hizmetin karşılığını aldığımız için hastalarımız da mağduriyetlerinin giderildiği, hizmeti ayaklarında alabildikleri için mutlu olacaklardır. Hastalarımız sağlıklarını büyük şehirlerde aramak yerine hastanelerine sahip çıkmaları halinde daha iyi ve daha kaliteli hizmet alabileceklerdir. Özellikle 40 yaşını doldurmuş olan bayanlarımız mutlaka meme kontrolü yaptırmaları gerekmektedir. Meme altında, koltuk altında görülen ağrılar, tümörler için en kısa sürede doktora başvuralım. Başta kanser olmak üzere tüm hastalıklarda erken teşhis her zaman olumlu yönde sonuçlar vermektedir" dedi.
Kaynak: iha