Son zamanlarda sahte içkiden çok sayıda kişin hayatını kaybetmesi ve yeni yılın yaklaşması nedeniyle Manisa’nın Alaşehir ilçesinde ilçe gıda tarım, toplum sağlığı, vergi dairesi, zabıta, emniyet ve jandarma ekipleri büfeler ile içkili mekanlarda denetim ve kontrollerini sıklaştırdı.


Planlaması günler öncesinden yapılan ve yalnızca denetime katılan ilçe gıda tarım, toplum sağlığı, vergi dairesi ile zabıta ve kolluk amirlerince bilinen habersiz denetlemede, eş zamanlı olarak 2 ayrı koldan çıkış yapıldı. Ekipler, alkollü mekanların yanı sıra kahvehane ve kıraathanelerde de denetlemelerde bulundu.


Kent içerisi ile yeni mahalle olan beldelerde çift koldan sürdürülen denetlemelerde, ruhsat, asayiş, genel temizlik, alkol-sigara ile gıda ve hijyen denetimleri yapıldı. Denetimler dahilinde mevzuata aykırı görülen hususlar ile noksanlıkları tespit edilen iş yerlerinde idari ve cezai yaptırımlar uygulandı.


İlgili tüm kurumların katılımı ile gerçekleştirilen geniş çaplı denetime bizzat iştirak eden Zabıta Müdürü Erol Kacar yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:


“Yaklaşan yeni yıl öncesi kaymakamlık makamının olurları doğrultusunda denetime katılan ilçe gıda tarım, toplum sağlığı ile vergi dairesinin yanı sıra Polis ve Jandarmanın organize bir şekilde Zabıta ile birlikte icra ettiği bu denetimlerde; özelikle satışa sunulan içkilerin kaçak veya sahte olup olmadıklarının yanı sıra şişelerin bandrolleri dahil her şey tek tek incelendi. Gece yarılarına kadar süren bu denetimlerde; işletmelerde çalışanların kimlik bilgileri ile fiyat listeleri gibi pek çok kriterde branşlarına göre ekiplerimizce titizlikle inceleme yapıldı. Faaliyet sonrasında birim amirlerince yapılan değerlendirmelerin ardından; başarılı bir şekilde, habersiz gerçekleştirilen bu huzur operasyonlarının belirsiz aralıklarla devam ettirilmesi yönünde karar alındı.”

Editör: TE Bilişim