Alaşehir Kaymakamlığının isteği üzerine ilçenin güneyinden geçen D 585-05 Üzümlü Kavşak ile Çataltepe Mevkii arasında kalan güzergahtaki yol üzerindeki hız limitinin artırılmasına ilişkin talebe UKOME’den olumlu yanıt geldi. UKOME’ye iletilen gerekçede İzmir ve Denizli gibi yoğun bir trafik sirkülasyonuna sahip olan yolun artan ticaret potansiyeliyle birlikte işlerlik kazanması için mevcut durumdaki hız limitinin yükseltilmesi yönündeki ihtiyaçtan bahsedilmişti.
Bahse konu bu gerekçeli talebin Alaşehir UKOME Koordinatörü Erol Kacar tarafından Manisa Büyükşehir Belediyesi, Ulaştırma Daire Başkanlığına aktarılmasının ardından, söz konusu teklifin bilir kişilerce incelenmesine müteakip; yapılan toplantı sonrasında, yoldaki hız limiti 50 km’den, 70 km’ye çıkartıldı.

OTOBÜS VE MİNİBÜSLERDE EMNİYET KEMERİ UYGULAMASI BAŞLADI

İçişleri Bakanlığından alınan talimatla bundan böyle şehirler arası yolcu taşımacılığı yapan otobüs ve minibüslerin yolcu koltuklarında zorunlu emniyet kemeri uygulamasına da geçildi.
Alaşehir’e gelen yazılı genelge bahse konu yolcu taşımacılığı yapan peron sahipleri ya da firmalara zabıta tarafından tebliğ edilerek, söz konusu taşıtların hareketlerinden önce yolcularına, ulaşım sürelerince kemer takmaları hususunda sözlü anons yapılarak can güvenlikleri için uyarılmaları istendi.
Yine aynı yazıya istinaden de; yapılan tebliğ sonrasındaki seyahatlerin kontrolü için uygulamayı bizzat yerinde takip edecek olan sivil giyimli personel tarafından denetimlere ağırlık verileceği öğrenildi.
Editör: TE Bilişim