Geçtiğimiz günlerde 11 doktorun atandığı Alaşehir Devlet Hastanesine biri ortopedi uzmanı diğeri çocuk doktoru olmak üzere 2 doktor daha atandı. Yeni atanan doktorlarla birlikte Alaşehir Devlet Hastanesinde görev yapan uzman doktor sayısı 32’ye yükselmiş oldu. Hastanedeki doktor sayısının 50’ye yükseltilmesi için çalışmaların hızla devam ettiği öğrenildi.

Geçtiğimiz günlerde Acil Servise 5 doktor, daha sonra da 6 uzman hekimin göreve başladığı Alaşehir Devlet Hastanesi’ne Akhisar’da özel bir hastanede görev yapan Ortopedi Uzmanı Ali Ertuğrul ve Salihli’de özel bir hastanede görev yapan Çocuk Doktoru Şakir Apaydın atandı. Her iki doktorun göreve başlamasıyla Alaşehir Devlet Hastanesi’nde görev yapan uzman sayısı 32’ye ulaşırken hastanede Beyin Cerrahisi dışında eksik uzman doktor kalmadığı bildirildi.


200 yataklı Alaşehir Devlet Hastanesi’ne son atanan doktorlarla birlikte uzman sayısı 32’ye yükselirken, acil hekim sayısı da dokuz oldu. Alaşehir Devlet Hastanesi yeni gelen doktorlarla birlikte ilçe dışına gitmek zorunda kalan vatandaşların ilçede tedavilerinin olması sağlanırken daha fazla hastaya da hizmet verilmiş olacak.


Alaşehir Devlet Hastanesi Başhekimi Opr. Dr. Orhan Kırmalı, "200 yataklı hastanemizde yeni atamalarla uzman doktor sayımız 32’ye yükseldi. Acil hekim sayımız 9’a yükseldi. Hastanemize özel Hastanelerde görev yaparken yeni atanan ortopedi ve çocuk doktorlarımız, özel hastane yerine bizi tercih ettikleri için teşekkür ediyoruz. Ortopedi doktorumuzun atanmasıyla hastanemizde omurga kırıkları, diz spor cerrahisi, küçük ve büyük eklem protezleri yapılabilecek. Yeni doktorlarımızın atanmasıyla, dahiliye, kardiyoloji, genel cerrah, KBB, çocuk, göğüs, üroloji, diş gibi alanlarda hekim sayımız birden fazla olduğu için hastalarımız hekim seçebilecekler. Şu anda sadece beyin cerrahımız eksik. İkinci göz doktorumuz içinde müracaatlarımızı yaptık. Önümüzdeki günlerde atanacağını umuyoruz. Son aylarda doktorlarımızın görevlerine başlamalarıyla acilde poliklinik sayımız günde yaklaşık 400, uzman doktorlarımızın poliklinik sayısı da günde yaklaşık bin 500 rakamlarına ulaştı. Bu sayıların daha da artacağını tahmin ediyoruz. Uzman sayımızın artmasıyla hastalarımızın tedavilerine cevap alabilmeleri artınca, poliklinik sayımız da buna bağlı olarak artarak devam ediyor. Hastalarımız tedavilerini kendi ilçelerinde yaptırabilecekler. Hastanemiz son sistem sağlık araçlarıyla hizmet vermektedir. Amacımız hastalarımızın her türlü tedavilerini mümkün olduğunca Alaşehir’de karşılayabilmek" dedi.


UZMAN SAYIMIZ 50’YE ÇIKACAK

Öte yandan AK Parti İlçe Başkanı Rıza Peker, "Seçim öncesi Genel Başkan Yardımcımız Selçuk Özdağ’ın da katıldığı miting meydanında hastanemizde uzman sayımızın 50’ye çıkarılacağını söylemiştik. Ocak ayından itibaren norm kadro sayımızın 50 uzman hekime çıkarılması için resmi başvurular yapıldı. Başta Genel Başkan Yardımcımız MKYK üyemiz Selçuk Özdağ ve diğer milletvekillerimizin destekleriyle hastanemizde uzman hekim sayımızı 50’ye yükselterek, Alaşehir, Sarıgöl, Buldan, Eşme ve Kula ilçelerimizden de gelen hastalarımızın sağlıklarına Alaşehir’de kavuşmalarını sağlayacağız. Hastanemizin fiziki yapısı, araç ve cihazları buna yeterlidir. Bu konuda çalışmalarımız aralıksız olarak sürecektir." şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilişim