Geçtiğimiz günlerde ilçenin ulaşımdaki gelişen ve değişen ihtiyaçlarını yereldeki aktörlerle birlikte müzakere eden yetkililer, Şoförler Odasında toplanarak hep beraber uzlaşı halinde yeniliklere imza attı. Manisa Büyükşehir Belediyesi ile Alaşehir Belediyesinin yetkilileriyle bir araya gelen Şoförler Odası Başkanı Bünyamin Kapucu ile Şehir İçi Minibüsçüler Kooperatifi 1. Başkanı Mustafa Soyumert ve 2. Başkan Hüseyin Aktaş ulaşımda planlanan son yenilikleri hep birlikte masaya yatırdı.
Yapılan görüşmenin ardından alınan kararların bire bir alandaki pratiği için sahaya inen Alaşehir Ukome Koordinatörü Erol Kacar ile Zabıta Amiri Hayri Tağ ve Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Şefi Mustafa Akkavak; hafta içinde akan ve hafta sonunda ise yavaşlayan trafikteki ölçümleri bir bir yerinde etüt ettiler.
Konuyla ilgili açıklama yapan Zabıta Müdürü Erol Kacar, “Büyükşehir Belediye Başkanımız Cengiz Ergün ile Alaşehir Belediye Başkanımız Dr. Gökhan Karaçoban’ın himayelerinde yürütülen bu çalışmalar kapsamında; kent merkezindeki işlevini yitiren tüm minibüsler değiştirilerek, yerine engelli rampalarına kadar her şeyi düşünülmüş olan en son teknolojilerle donatılmış otobüsler hizmete sokulacak. Buna ilişkin olarak da ilçemizin ulaşımda gelişen ve değişen ihtiyaçları karşılamak için devreye sokulacak olan ikinci şehir içi hattının yanı sıra eski ve yeni tüm güzergahlar için yapılacak olan ilave durakların tespitleri tamamlanmış olup; çok kısa sürede montajları teknik ekiplerimizce tamamlanacaktır.” dedi. Kacar, hali hazırda başlatılan Sarıgöl-Alaşehir-Salihli belediye ring hattına ilaveten sırasıyla ihtiyaç duyulan tüm mahallerde toplu taşıma hizmetinin verileceğini de sözlerine ekledi.
Editör: TE Bilişim